Bos Wijnrank voor Knaagdieren & Konijnen!
Bos Wijnrank voor Knaagdieren & Konijnen! €7,99 €9,99

Bos Wijnrank voor Knaagdieren & Konijnen!

€9,99 €7,99
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
  • Klantenservice from 09:00 to 18:00
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Bos Wijnrank voor Hamsterscaping

De Bos Wijnrank is niet gezandstraald en heeft zijn ruwe jasje behouden, deze is ideaal geschikt voor een natuurlijke inrichting of voor Hamsterscaping! Dankzij de schors die is behouden is deze wijnrank ruwe en kunnen dieren er makkelijker overheen klimmen. De wijnrank ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft de dieren ook nog eens veel uitdaging in de vorm van verstoppen, klimmen en knagen. De knaagdieren kunnen er lekker overheen lopen en klimmen, maar het is ook een mooie tak die gebruikt kan worden als uitdagende opstap naar een plateau bijvoorbeeld. 

Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

De wijnrank kan gebruikt worden in een scape om het landschap in het verblijf te vormen en hoogte te geven. De wijnranken kunnen ook helpen bij het slijten van de tanden. Als de dieren knaagbehoefte hebben kunnen ze aan de dikke wijnrank knagen om zo hun tandjes te slijten en zullen ze niet aan andere onderdelen van het verblijf gaan knagen.

De wijnrank vervult daarom meerderen functies:

De wijnrank geeft speelplezier voor knaagdieren die er overheen kunnen klimmen
De wijnrank geeft knaagplezier voor als de dieren knaagbehoefte hebben
De wijnrank heeft een decoratieve functie en geeft hoogte aan de inrichting

Is de wijnrank geschikt voor Hamsterscaping!

Ja, absoluut! Wij zijn van mening dat de wijnrank niet mag ontbreken bij Hamsterscaping! Binnen het hamsterscapen is het belangrijk om het verblijf enerzijds natuurlijk in te richten, maar anderzijds moeten er ook verstop -en schuilmogelijkheden gemaakt worden voor de dieren. De takken hebben niet alleen een mooie natuurlijke uitstraling, maar ze zorgen ook voor extra schuil en verstopplekken voor kleine knaagdieren. 

Voor de klimmers kunnen de wijnranken iets uitdagender worden geplaatst, bijvoorbeeld voor Muizen, Chinese Dwerghamsters en Ratten kunnen de takken iets meer rechtop geplaatst worden en tegen de tralies aan laten leunen. De dieren kunnen op die manier over de tak naar een hoger deel in het verblijf klimmen. De grotere wijnranken kunnen mooi in elkaar geplaatst worden waardoor er een prachtige wirwar van takken ontstaat, waarde dieren doorheen en overheen kunnen lopen. Het is echter wel altijd heel belangrijk om de takken op een dusdanige manier te plaatsen dat deze niet kunnen verschuiven of omvallen.

Is de wijnrank geschikt als knaagmateriaal?

De wijnrank is zeker geschikt als knaagmateriaal voor knaagdieren en konijnen. Als de dieren knaagbehoefte hebben en er is niets anders om aan te knagen dan is het hout van de wijnrank zeer geschikt.

Sommige knaagdieren knagen heel actief aan hout en andere helemaal niet. Het is enerzijds een kwestie van smaak, maar anderzijds een kwestie van behoefte. Als een knaagdier geen knaagbehoefte heeft omdat de tanden goed op lengte blijven door het voer, hooi of andere knabbels, dan zal hij minder aan hout gaan knagen. Het is wel goed om altijd natuurlijk knaagmateriaal aan te bieden zodat de dieren altijd kunnen knagen als ze knaagbehoefte hebben.

Knaaghout wordt door knaagdieren gebruikt om hun tanden te slijten. Omdat de tanden van knaagdieren altijd doorgroeien moeten deze regelmatig wat te knagen hebben zodat ze niet te lang worden en scheef gaan groeien.

Is de wijnrank schoongemaakt?

De wijnranken zijn afkomstig van de druivenboom en zijn gedroogd. Het zandstalen zorgt ervoor dat de grillige schors wat meer geëffend wordt en dat de tak schoon is. 

wijnrank knaagdier hamsterscaping

Bewaren

Specificaties
Materiaal: Hout
Afmetingen (ca): M: 35 - 45 cm | L: 40 - 50 cm | XL: 55 - 80
Diameter (ca): -
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: Omdat het een natuurproduct is kan de vorm en omvang verschillen
Bos Wijnrank voor Knaagdieren & Konijnen!
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »