Zoveel mensen hebben een groot hart voor knaagdieren en konijnen!

Zoveel mensen hebben een groot hart voor knaagdieren en konijnen!

Gezonde brokken voor baby- of juist volwassen konijnen, houtvezel, warmtepads in de winter en koele pads in de zomer, hooiruiven, weegschalen, gezondheidsmiddelen, toiletbakken, speelgoed: een beetje konijnen- en knaagdierenopvang heeft van alles nodig om de dieren die zij opvangen goed te verzorgen. Vrijwel elke opvang wordt draaiende gehouden door vrijwilligers, voor het financiële deel mogen ze vaak rekenen op bijdragen van sponsoren en donateurs. Die zijn allemaal echt keihard nodig! Een van de organisaties die – kosteloos – de helpende hand biedt voor dierenopvangcentra is DierenDonatie.nl.

De vrijwilligers van konijnenopvang Hazel in Schaijck maken graag gebruik van dit bijzondere crowdfundingplatform. Ze dienen met enige regelmaat een project in voor producten, zoals brokken. De vrijwilligers van DierenDonatie plaatsen het op hun site, drukbezochte Facebookpagina en delen het onder voor hen bekende donateurs in heel Nederland. De konijnenopvang zelf draagt een steentje bij door het project ook via hun social media onder de aandacht te brengen. Over het algemeen is het benodigde bedrag binnen enkele weken bij elkaar gespaard! DierenDonatie besteld de producten en laat die bezorgen bij de opvang. De enige tegenprestatie voor Hazel? Een hele toffe foto maken van de producten, die naar de donateurs gestuurd kan worden. Zo hebben die ‘het bewijs’ dat hun geld goed besteedt is. En laat dat maar aan de vrijwilligers over: meestal worden er wel een of twee konijnen op de foto bij gezet om het een extra schattig plaatje te maken. Waardering alom bij de donateurs en op Facebook! Soms worden de vrijwilligers van de opvang extra blij. Zo heeft DRD Knaagdierwinkel al eens een extra cadeautje bij de bestelling gedaan, simpelweg omdat een opvang het verdient om in het zonnetje gezet te worden!

Konijnenopvang Hazel

Konijnenopvang Hazel is een opvang die konijnen opvangt en herplaatst. De naam Hazel komt uit het boek ‘Waterschapsheuvel’, waarin konijn Hazel een groep konijnen naar een nieuwe kolonie leidt waar het veilig en prettig leven is. Dit laatste geldt ook voor de konijnen die bij Hazel binnenkomen. De dumpers krijgen medische verzorging, daarna worden ze bij een partner of in een groep uitgeplaatst, met de beschikking over een ruime ren. Daarnaast geven de vrijwilligers ook advies aan konijnenbezitters. Bijvoorbeeld over gedrag of de beste manier om konijnen te verzorgen. De opvang is enkel op afspraak te bezoeken.

Voor wie een konijn of meerdere konijnen wil adopteren, kan terecht op de website of erg leuke Facebookpagina. Daar staan alle konijnen en koppels die op zoek zijn naar een fijn thuis. En de opvang krijgt bovendien maar liefst een 5-sterren waardering van ruim 40 mensen die de opvang bezocht hebben! Geweldig werk wat ze daar doen, terecht dat velen hen al willen steunen.

 

Linkjes:

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »