Zo bereken je de bodembedekking

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in Bodembedekking
  • 0
Zo bereken je de bodembedekking

Vroeger was het veel eenvoudiger. Toen had je gewoon alleen maar zaagsel en was de keuze makkelijk. Maar nu... Geen paniek! Zo bereken je hoeveel bodembedekking je nodig hebt.

Te weinig bodembedekking

Online bodembedekking bestellen moet eenvoudig en prettig zijn. Het is op zich al heerlijk dat de bestelling binnen 48 uur thuis wordt bezorgd. Hoe vervelend kan het zijn als je er dan achter komt dat je te weinig bodembedekking hebt besteld? :(

Het kan ook raadzaam en zelfs efficiënt zijn om te plannen. Als je knaagdieren hebt dan heb je bodembedekking nodig. Dat is zeker. Als een bodembedekking bevalt kun je ervoor kiezen om de aankoop van bodembedekking slim te plannen. Op die manier bestel je efficiënt en gunstig. Bij DRD Knaagdierwinkel is de verzending binnen Nederland gratis vanaf €35,- en naar België vanaf €45,-. Als je alleen bodembedekking nodig hebt kun je, je bestelling plannen rondom de gratis bezorging in combinatie met wat je nodig hebt. Win win! Maar dan moet je wel weten hoeveel je nodig hebt.

Het gaat om de inhoud niet het gewicht

Bij bodembedekking gaat het om de inhoud. Je moet weten hoe groot het verblijf is. Pas dan kun je berekenen hoeveel bodembedekking je nodig hebt. Als je voer koopt voor je knaagdier staat het netjes op de verpakking hoeveel voer je per dag moet geven. Bij de bodembedekking is dat anders. Daar staat meestal geen informatie over de hoeveelheid.

Zo ga je te werk

Wij hebben gemerkt dat de meeste mensen een laag van c.a. 5 cm prettig vinden. Nu je weet hoe hoog de laag moet zijn kun je gaan berekenen hoeveel je nodig hebt. Dit doe je op de volgende manier:

Lengte (verblijf) x Breedte (verblijf) x Hoogte (van de bodembedekking laag)


Voorbeeld
:
Je hebt een verblijf van bijvoorbeeld 60 x 30 x 30 cm en daar wil je graag een laagje bodembedekking in van 5 cm, dan wordt de berekening:

60 x 30 x 5 = 9 Liter

 

hamster zaagsel

BewarenBewaren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »