Zemmifobie de angst voor knaagdieren.

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in knaagdieren
  • 0
Zemmifobie de angst voor knaagdieren.

Mensen die van knaagdieren houden kunnen zich het bijna niet voorstellen dat er mensen zijn die bang zijn voor deze lieve knaaggrage pluizenbollen.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, je wilt je Ratjes laten zien aan je vriend of vriendin en het eerste wat je Ratje voor zijn kiezen krijgt is een angstig gezicht en een geschrokken persoon tegenover zich. 


Het lijkt erop dat met name Ratten en Muizen de pech hebben en heel vaak eng gevonden worden. Waarom zou dit toch komen? Wie deze dieren kent en misschien zelfs als huisdier houdt, weet dat het ontzettend lieve dieren zijn waar je absoluut niet bang voor hoeft te zijn.

De geschiedenis


Ratten en Muizen worden door veel mensen nog steeds als "vieze" dieren bestempeld. Dit heeft deels met de geschiedenis van de dieren te maken. Vroeger toen de mensen werden geteisterd door verschillende nare ziekten zoals de pest, werd aangenomen dat Ratten deze ziekte verspreidden. Uit recent onderzoek is echter gebleken dat dit niet juist is. Het is goed om te weten dat deze dieren heel schoon zijn. Let maar eens op hoe snel ze zich gaan wassen nadat ze een aai hebben gehad :)

Hap, slik, weg


Ook zijn mensen snel bang gebeten te worden door knaagdieren. De tanden van knaagdieren zijn heel scherp en ze kunnen inderdaad beste wel hard bijten als ze willen, maar in de meeste gevallen willen ze dat niet. Wat je bij jonge knaagdieren nog weleens ziek is dat ze kunnen gaan knabbelen. Dit knabbelen wordt ook wel vergeleken met het proeven van de wereld. Knaagdieren leren de wereld deels kennen door te knagen. Dit "knabbelen" gaat heel zachtjes en stopt naarmate de dieren volwassen zijn.

Zemnifobie


In onze zoektocht naar de verschillende oorzaken voor knaagdier angsten zijn we de term "Zemmifobie" tegen gekomen. Dit is een angst fobie voor knaagdieren. Wij hadden er nog nooit eerder van gehoord. Mensen met zemmifobie hebben een verlammende angst voor knaagdieren. Sommige mensen zijn bang voor alle knaagdieren en andere hebben slechts een angst voor een bepaalde groep knaagdieren, zoals Ratten of Muizen. Gelukkig komt deze zeldzame fobie niet vaak voor en kunnen de meeste mensen volop genieten van de lieve knagetjes.

Tip -> Pas op knaagdieren!


Wil jij niet dat jou bezoek zich een hoedje schikt door jouw lieve knagers? Laat iedereen dan zien dat je ze in huis hebt ;) Bekijk hier de speciale knaagdier waakborden


pas op cavia

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »