XtraVital: voeding voor konijnen en knaagdieren

XtraVital: voeding voor konijnen en knaagdieren

XtraVital voedingen zijn een complete en uitgebalanceerde mengeling. Door de zorgvuldige bereidingswijze, de voortdurende kwaliteitscontroles en de gevarieerde samenstelling is XtraVital voer van topkwaliteit.

XtraVital voedingen zijn een complete en uitgebalanceerde mengeling. Door de zorgvuldige bereidingswijze, de voortdurende kwaliteitscontroles en de gevarieerde samenstelling is XtraVital voer van topkwaliteit. Knaagdieren en konijnen die leven in de vrije natuur eten zeer gevarieerd en van meerdere soorten voedingsbronnen per dag. De samenstellingen van XtraVital bevatten dan ook een veelzijdigheid aan hoogwaardige ingrediënten die voldoen aan de voedingsbehoefte van elke specifieke soort knager.


XtraVital Hamster

xtravital hamsterHamsters die leven in de vrije natuur, zorgen voor een grote variëteit aan voedsel. Zij eten allerlei plantaardige producten als granen, zaden, grassen, kruiden en vruchten. Daarnaast hebben zij behoefte aan dierlijke eiwitten. Insecten, wormen, larven, slakken, jonge vogeltjes en veldmuizen staan dan ook veelvuldig op het menu.

XtraVital hamstervoer bevat een zeer gevarieerd mengsel van ingrediënten met een relatief hoog vetgehalte. Dit vetgehalte voorziet uw hamster in zijn energiebehoefte. Door de mix van harde bestanddelen wordt aan de hoge knaagbehoefte voldaan. Dierlijke eiwitten mogen in voer voor hamsters niet ontbreken. Daarom heeft XtraVital hamstervoer verse kalkoen toegevoegd. XtraVital bevat geen scherpe ingrediënten om beschadigingen in wangzakken te voorkomen. Met de hoogwaardige ingrediënten als alfalfa, rozijnen, verse kalkoen, pinda´s en wortelvlokken voorziet XtraVital in de veelzijdige voedingsbehoefte van uw hamster.

Voedingsadvies: Het beste voert u hamsters ´s avonds als ze wakker worden. Dit komt overeen met het natuurlijke eetpatroon.

Aanbevelingen: Zoals hun naam al zegt, hamsters houden van hamsteren. Zij zullen dan ook op verschillende plaatsen voorraadkamers aanleggen. Noodzakelijk is om deze voorraadkamers regelmatig te controleren op bedorven voer. Dagelijks vers en fris drinkwater heeft uw hamster nodig. Het zijn geen grote drinkers, maar ze kunnen niet zonder.


XtraVital Dwerghamster

xtravital dwerghamsterDwerghamsters hebben een bijzondere voedingsbehoefte en ze hebben veel meer energie dan gewone (goud)hamsters. Insecten, wormen en granen behoren tot hun dagelijkse voeding. Daarom is de samenstelling van deze voeding verrijkt met dierlijke eiwitten in de vorm van verse kalkoen. Hoogwaardige ingrediënten zorgen voor een optimale acceptatie. XtraVital bevat geen scherpe ingrediënten om beschadigingen aan de wangzakken te voorkomen. Een hoger vetgehalte zorgt voor de nodige energie, vooral voor actieve dwerghamsters. Voor een betere opname van mineralen in het lichaam wordt gebruik gemaakt van gecheleerde mineralen (mineralen omhuld door een eiwitmantel). Knapperige ingrediënten zorgen voor goede tandverzorging.

Voedingsadvies: Dwerghamsters kunnen het beste, net als in de natuur, ’s avonds als ze wakker zijn worden gevoerd. Een dwerghamster (zoals bijvoorbeeld de Campbelli dwerghamster, Roborovski, Russische dwerghamster, Chinese dwerghamster) eet gemiddeld tussen de 10 en 15 gram per dag. Geef iedere dag vers voer en fris en schoon drinkwater. Sommige (dwerg)hamsters houden van een zandbad om hun vacht te reinigen; hiervoor kunt u XtraVital badzand (Chinchilla of Gerbil) gebruiken.


XtraVital Rat

xtravital ratIn het wild eten ratten alles wat ze maar kunnen vinden zoals zaden, granen, vruchten en vooral ook dierlijk voedsel. Insecten, kleine zoogdieren, eieren en dergelijke worden vaak genuttigd. De tamme rat dient een zeer gevarieerde en uitgebalanceerde voeding te krijgen. De hoge behoefte aan dierlijke eiwitten wordt met XtraVital vervuld door de toevoeging van verse kalkoen. Daarnaast zorgt XtraVital voor een correct vetgehalte en het voorkomen van huidproblemen doordat er geen zaden en noten zijn toegevoegd.

Voedingsadvies: XtraVital rattenvoer is zeer smaakvol waardoor uw rat het voer direct zal accepteren. In het begin is het echter raadzaam om de voedingsopname nauwlettend te volgen en eventueel XtraVital te mengen met het oude voer. Ratten wennen gemakkelijk aan routine. Verstandig is het om iedere dag op een vast tijdstip te voeren.

Aanbevelingen: Ratten hebben een grote behoefte aan vers en schoon drinkwater. Een rat dient volop te kunnen knagen. De ingrediënten van XtraVital rattenvoer voorzien door hun natuurlijke vorm reeds volop in de knaagbehoefte. Het is belangrijk dat de tanden nauwlettend in de gaten worden gehouden. Te lange tanden kunnen problemen veroorzaken.

Ook hebben ratten een enorme energie en levenslustigheid. Een grote ruimte waarin ze kunnen rennen, spelen en klimmen is erg belangrijk.


XtraVital Gerbil

xtravital gerbilRijk aan eiwitten en laag vetgehalte

XtraVital gerbilvoer is een zeer smaakvol en uitgebalanceerd premium voer. Het voer bevat alle benodigde vitaminen en gecheleerde mineralen (mineralen omhuld met een eiwitmantel voor een betere opname). Het is volledig afgestemd op de voedingsbehoefte van gerbils. Gerbils eten in de vrije natuur voornamelijk delen van kruiden of kruidachtige planten afgewisseld met bloemen en bladeren. Daarnaast eten gerbils ook dierlijk voedsel zoals insecten. Dierlijke eiwitten mogen dan ook niet ontbreken in gerbilvoer. XtraVital bevat daarom kalkoen. XtraVital is rijk aan eiwitten en heeft een laag vetgehalte. Gerbils hebben namelijk aanleg om snel te dik te worden. Met de toevoeging van Echinacea, een weerstandsverbeterend plantenextract, zorgt XtraVital voor een levenslustige en vitale gerbil. Bovendien bevat dit voer MOS (mannan-oligosaccharide) & FOS die zorgen voor een regelmatige en gezonde stoelgang.

Voedingsadvies: Gerbils eten beter als zij hun voedsel zelf moeten zoeken. Strooi daarom het voer gerust door het verblijf in plaats van in een voederbakje. Door de smakelijkheid van het voer zal uw gerbil XtraVital direct accepteren. In het begin is het echter raadzaam om de voedingsopname nauwlettend te volgen en eventueel XtraVital te mengen met het oude voer.

Aanbevelingen: Gerbils wennen gemakkelijk aan routine. Verstandig is het om iedere dag op een vast tijdstip voer te geven. Meet hoeveel uw gerbil per dag eet en vul niet bij tot het eten op is om selectief eten te voorkomen. Geef iedere dag vers voer en fris en schoon drinkwater. Ook een schone en verzorgde vacht is erg belangrijk voor gerbils. Geef uw gerbil op tijd badzand zodat hij zijn dagelijkse wasbeurt kan houden. Xtra Vital Gerbil Badzand is hiervoor heel geschikt; in een handige schenkfles.


XtraVital Muis

xtravital muisMuizen hebben in de natuur een bijzondere voedingsbehoefte die vooral bestaat uit het eten van planten, granen, wormen en insecten.; heel gevarieerd. Daarom bevat XtraVital Muis zowel plantaardige als dierlijke eiwitten. Hoogwaardige ingrediënten zorgen samen met overheerlijke alpen- en boskruiden voor een optimale acceptatie. De aanwezige gecheleerde mineralen (omhuld met een eiwitmantel) zorgen voor een uitstekende opname van deze mineralen in het lichaam. Extra knapperige ingrediënten zorgen voor een goede tandverzorging.

Voedingsadvies: Het smakelijke voer wordt direct geaccepteerd. Raadzaam is de voedingsopname te volgen. Eventueel in het begin mengen met het oude voer. De gemiddelde muis (Tan muis, Hollander, Huismuis, Veldmuis, etc.) eet circa 5 – 10 gram per dag. Geef iedere dag vers voer en fris en schoon drinkwater!


XtraVital Eekhoorn

xtravital eekhoornEekhoorns zijn echte scharrelaars en eten heel gevarieerd. XtraVital Eekhoorn bevat alle noodzakelijke vitaminen en mineralen. Het is volledig afgestemd op de voedingbehoefte van diverse eekhoorns, zoals de Aziatische grondeekhoorn (Boeroendoek), de Afrikaanse dwergeekhoorn, de parrygrondeekhoorn, de klappereekhoorn, de tweekleurige eekhoorn, de vliegende eekhoorn, de breedstaart eekhoorn, de gevlekte vliegende reuzeneekhoorn, de soenda eekhoorn en de boomeekhoorn. XtraVital Eekhoornvoeding is rijk aan noten, pinda’s en zaden voor een optimale acceptatie. Door de gevarieerde samenstelling slijten de tanden op natuurlijke wijze.

Voedingsadvies: Een eekhoorn eet dagelijks 10-20 gram XtraVital Eekhoornvoeding. Door de heerlijke smaak zal de eekhoorn het direct accepteren. Raadzaam is in het begin de voedingsopname nauwkeurig te volgen. Eventueel in het begin mengen met de oude voeding is mogelijk.


Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »