Wintertips voor buitenkonijnen

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • 0
Wintertips voor buitenkonijnen

De dagen beginnen nu toch echt kouder te worden. Twijfel je of je jouw konijnen beter naar binnen kunt halen? Konijnen kunnen over het algemeen goed tegen kou. Konijnen die heel de zomer en herfst al buiten hebben gezeten, bouwen een dikke wintervacht op. Met deze tips redden ze het prima buiten:

 - Logisch, maar wel erg belangrijk: een goed buitenverblijf met nachthok zodat ze beschut kunnen zitten en een extra dikke laag stro in heel het hok.

 - Zorg dat het hok niet in de wind en/of regen staat en dat de opening van de wind af staat. ’s Avonds kan de opening het beste afgedekt wordt tegen de kou (bijv. met een deken).

- Bij strenge vorst (-10) is het beter om het hok te verplaatsen naar een vocht- en tochtvrije schuur/garage. Bij vorst is het uiteraard ook belangrijk om in de gaten te houden dat het water niet bevriest. Je kunt eventueel een termocover gebruiken.

 - In plaats van een drinkfles kun je beter een drinkbak gebruiken; water in een tuitje bevriest sneller. Neemt niet weg dat water in een drinkbak uiteraard ook kan gaan bevriezen; bij strenge vorst is het belangrijk om vaker per dag vers water te geven, het beste op gezette tijden. Zo weet het konijn wanneer hij kan drinken en kan er genoeg gedronken worden voor het water bevroren is. 


 - Wil je op een bepaald moment het konijn toch liever naar binnen halen? Plaats het konijn dan niet in de huiskamer, maar in de garage, bijkeuken of een ander koeler vertrek. Een konijn met wintervacht heeft het anders veel te warm binnen.

Een konijn op leeftijd of een ziek konijn kun je beter niet buiten laten overwinteren. Deze dieren zitten vaak minder goed in de wintervacht en hebben een lagere weerstand. Hierdoor zijn ze niet goed bestand tegen de kou. 
Bewaren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »