Welke Snacks voor de Snackbal?

Welke Snacks voor de Snackbal?

Heb je ook weleens naar snackballen gekeken en je afgevraagd welke snack erin past? Wij ook en daarom hebben we het voor je uitgeprobeerd!

Wat zijn ze leuk, de snackballen! Maar wat is het soms lastig om erachter te komen welke snacks er eigenlijk in passen. Natuurlijk kunnen snacks in stukjes gesneden worden of gebroken om ze passend te maken, maar gelukkig zijn er ook snacks die er gewoon in passen ;)

SNACKBAL, SNACKROL, SNACKBORD...

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten snack accessoires. Ze zijn allemaal erg leuk en hebben als grootste voordeel dat ze verveling van de dieren tegen gaan. De knaagdieren vinden het vaak ook erg leuk omdat ze beloond worden tijdens het spelen.

Trixie SnackbalSNACKBAL

Zo heb je bijvoorbeeld snackballen. Dit zijn kunststof ballen met een gaatje waar je wat lekkers in kunt doen. De knager moet dan het snoepje uit de bal zien te krijgen. Hij moet dan de snackbal met zijn neus aanduwen om deze te laten rollen. Zodra het gaatje zich aan de onderzijde van de bal bevindt zal er een snoepje uitvallen en dat is meteen een beloning voor het harde werk!

Snack Roll trixieSNACK ROLL

De Snack Roll lijkt veel op de snackbal maar is langer. Het is echt een langere rol die veel meer openingen heeft. Uiteraard kun je de gaatjes in de rol zelf afstellen. De rol heeft als voordeel dat deze wat makkelijker en stabieler is dan de snackbal, maar rolt wel iets zwaarder door de omvang. De snackrol zou dus goed geschikt zijn voor de grotere knaagdieren zoals: Konijn, Cavia, Chinchilla en Rat.

trixie snackbrodSNACK BORD

Een platte variant is het snack bord. Dit is een plat bord met allemaal openingen waar je wat lekkers in kunt doen. Je knaagdier moet dan op zoek gaan naar het lekkers door de dekseltjes van de openingen op te tillen. Zodra de dieren er handigheid in hebben gekregen vinden ze het heel leuk om te doen!

SNACK BLOKKEN SPEL

Ook het Snack Blokken Spel heeft veel weg van de voorgaande spellen. Alleen hier moet het knaagdier aan de touwtjes trekken om de blokjes eruit te trekken. Baasje moet wel wat lekker verstoppen in de blokjes! Dit spel heeft al voordeel dat je er groter snackjes in kunt doen. De blokken zijn ruimer.

trixie snack spel met blokken

WELKE SNOEPJES PASSEN ERIN?

Van alle kant en klare knaagdier snacks zijn de mini drops het beste geschikt voor de bovenstaande snack spelletjes. Met name de snack spellen die door middel van gaatjes werken.

trixie drops

trixie bosvruchten drops

trixie mini paardenbloem drops

trixie drops

Let op! Uitdaging en spelen is heel gezond voor knaagdieren, maar te veel snoep is niet gezond.

Tip! Gebruik niet alleen snacks, maar vul de snack accessoires ook regelmatig met eigen voer indien mogelijk. Op die manier wordt eten ook een uitdaging en heeft je knager nog meer bezigheid!

 

living world snack spel

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »