Welke Rattenvoeding gaat het langste mee?

Welke Rattenvoeding gaat het langste mee?

Hoeveel dagen kun je met 1 zak rattenvoer? Welke rattenvoeding is het mest efficiënt in gebruik? Wij hebben het voor je uitgezocht en op een rijtje gezet!

rattenvoer voor tamme rattenAls het gaat om voeding is het soms lastig kiezen. De keuze is reuze en de fabrikanten weten wel hoe ze hun pluspunten naar voren moeten schuiven. Wij doen al jaren onafhankelijk onderzoek naar de voeding voor knaagdieren. Enerzijds om zo goed mogelijk advies te kunnen geven en anderzijds om de keuze overzichtelijker en hopelijk eenvoudiger te maken.

De keuze voor bepaald knaagdiervoer kan verschillende redenen hebben: prijs, kwaliteit, reactie van de dieren en zelfs gevoel en uitstraling. We vinden het prettig als onze dieren het voer goed eten en er goed uitzien.

Fabrikanten doen gedegen onderzoek naar hun voer en geven aan de hand van de samenstelling en wetenschappelijk onderzoek een bepaald voedingsadvies. Aan de hand van dat voedingsadvies weet jij als baasje hoeveel voer je ongeveer aan je knaagdier zou moeten geven per dag. Wij hebben dit voedingsadvies onder de loep genomen en op een rijtje gezet welke voeding het langste meegaat als we afgaan op het voedingsadvies van de fabrikant.

HOE LANG GAAT RATTENVOER MEE?

Deze keer hebben we gekeken naar Rattenvoer en daarbij hebben we stilgestaan bij het aantal maanden dat je met 1 zak rattenvoer kunt doen. Dit is mede afhankelijk van twee factoren:

1. Voedingsadvies per dag
2. Inhoud van de verpakking

Natuurlijk is het gebruik langer als de zak groter is, maar wij hebben voor het gemak alle voersoorten die we in de test gebruiken, teruggerekend naar 800 gram zakken. Dit geeft een beter beeld voor welk voer het langste mee gaat aan de hand van het voedingsadvies die de fabrikant geeft.

Sommige fabrikanten geven een "van/tot" advies, dus dat wil zeggen bijvoorbeeld "voeren per dag tussen de 10 en 15 gram voer". Voor deze test hebben wij het gemiddelde genomen.

ONZE TEST RARRENVOER

1. Witte Molen Puur Rat
2. Witte Molen Country Rat
3. Versele Laga Nature Rat
4. Versele Laga Complete Rat & Mouse
5. Supreme Reggie Rat
6. Supreme Selective Rat
7. Beaphar XtraVital Rat
8. Beaphar Care+ Rat
9. Vitakraft Beauty Selection Rat

In onderstaande grafiek zie je alle voeders op een rijtje staan. De nummers 1 t/m 10 komen overeen met bovenstaande voeders. We hebben alle verpakkingen naar een 800 gram verpakking teruggerekend en komen dan op het volgende uit:

Rattenvoer voor tamme rattten in maanden

Het is interessant om te weten dat Care+ en Versele Laga Complete onderscheid maken tussen jongen/kleine ratten en volwassen/grote ratten. Beaphar Care+ Rat heeft zelfs een gewicht tabel die aangeeft hoeveel voer een rat van een bepaald gewicht moet krijgen. Dat geeft aan dat de fabrikant heeft stilgestaan bij de levensfase van de dieren.

DE TOP 3 RATTENVOEDERS

De top 3 die naar voren komt qua efficiënt voeren zijn:

1. Witte Molen Puur Rat
2. Versele Laga Nature Rat
3. Beaphar Care+ Rat

witte molen puur rat versele laga nature rat beaphar care+ rat


...en de prijs? Qua prijs is de volgorde eveneens zoals hierboven aangegeven. Witte Molen is met een gemiddelde prijs van €0,56 per 100 gram het goedkoopste gevolgd door Nature Rat met €0,60 en Beaphar Care+ Rat met €0,64 per 100 gram voer. Deze prijzen zijn gebaseerd op de kleinverpakkingen.

Het bovenstaande overzicht is voor 1 Rat. Heb je een groepje van drie ratten bijvoorbeeld dan zul je drie verpakkingen Witte Molen Puur Rat moeten kopen om voor 1,8 maand aan voer in te slaan ;)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »