Welke kooi is geschikt voor mijn Dwerghamster?

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • 0
Welke kooi is geschikt voor mijn Dwerghamster?

Een Dwerghamster is een klein actief diertje dat meer ruimte nodig heeft dan je zou verwachten.

Dwerghamsters zijn kleine actieve knaagdiertjes die het hart van velen al hebben gestolen. Ze zijn leuk om naar te kijken, makkelijk in de verzorging en heel erg nieuwsgierig naar hun verzorger toe. Qua kooi geld voor alle dwerghamsters -> beter te groot dan te klein

Verschillende soorten Dwerghamsters

Allereerst is het handig om te kijken naar welke soort dwerghamster je hebt. Zo zijn er  verschillen tussen de Dwerghamstersoorten. De ene kan samen gehouden worden en de andere soort absoluut niet. Ook zijn er qua formaat andere eisen bij ieren die samen gehouden worden, zo moet het verblijf in het geval van een groepje groter zijn dan bij een dier dat alleen wordt gehouden.

De Roborovski Dwerghamster

roborovski dwerghamsterDit is de kleinste Dwerghamstersoort en meteen ook de snelste. Deze kleine diertjes zijn razendsnel en ontzettend leuk om naar te kijken. Ze kunnen in theorie samen gehouden worden, maar we raden je wel aan in contact te komen met een goede fokker alvorens je tot aanschaf overgaat. De Roborovski is meer een renner dan een klimmer, dus je maakt deze kleine vriend heel blij met een looprad of flying saucer.

De kooi van de Roborovski Dwerghamster

Minimale kooi afmeting: 50 x 30 cm
Optimale kooi afmeting: >50 x 30 cm
Maximale kooi afmeting: 80 x 40 cm
(om territoriumdrift te voorkomen bij dieren die samen gehouden worden)

De Chinese Dwerghamster

chinese dwerghamsterDeze dwerghamstersoort wint steeds meer aan populariteit in Nederland, maar is nog wel een vrij onbekende dwerghamstersoort voor velen. Je herkent de Chinese Dwerghamster aan zijn langere staart. Chineesjes zijn echte klimmers, dus veel klimmateriaal in de kooi voor deze hamstertjes! Ze kunnen overigens absoluut niet samen leven, dus als je een diertje aanschaft, niet meer dan één in de kooi.

De kooi van de Chinese Dwerghamster

Minimale kooi afmeting: 50 x 30 cm
Optimale kooi afmeting: >60 x 30 cm

Russische Dwerghamster

Russische DwerghamsterDe Rus is waarschijnlijk de meest populaire dwerghamstersoort. Als we deze kleintjes vergelijken met de andere dwerghamstersoorten dan kunnen we wel zeggen dat het geen echte klimmers zijn, maar ze zijn wel heel nieuwsgierig en houden wel van uitdaging. Ze zijn ook ondernemend, dus voldoende uitdaging in de kooi is heel prettig voor deze dieren.

De kooi van de Russische Dwerghamster

Minimale kooi afmeting: 50 x 30 cm
Optimale kooi afmeting: >60 x 30 cm

Campbelli DwerghamsterCampbelli Dwerghamster

Deze dwerghamstersoort lijkt heel veel op de Russische Dwerghamster. De Campbelli is iets groter dan de Russische Dwerghamster en heeft iets andere uiterlijke kenmerken. Het leuke aan deze dwerghamstersoort is dat ze goed samen gehouden kunnen worden. We raden je wel aan in contact te komen met een goede fokker alvorens je tot aanschaf overgaat.

De kooi van de Campbelli Dwerghamster

Minimale kooi afmeting: 50 x 30 cm -> afhankelijk van de grote van de groep
Optimale kooi afmeting: >60 x 30 cm -> afhankelijk van de grote van de groep


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »