Warmte voor je knaagdier tijdens koude dagen

Warmte voor je knaagdier tijdens koude dagen

De voorspellingen zijn helder... de Russische Beer komt onze kant op en dat betekend dat de kou er weer aankomt! Ook onze knagertjes willen er lekker warmpjes bijzitten en daar kan de Cosy Pod bij helpen.

cosy pod knaagdierAl is het bij ons in de woonkamers lekker warm en zullen de knaagdieren niet snel wat meekrijgen van de koude winter, maar de knagertjes die buiten wonen? brrr

Toch veranderd ook het klimaat bij ons in huis. De dieren krijgen de kortere dagen ook mee en sommige knaagdieren, zoals de Russische Dwerghamster bijvoorbeeld kunnen zelfs een wintervachtje krijgen. Andere knaagdieren zoals de Syrische Hamster kunnen daadwerkelijk in winterslaap gaan als de temperaturen langere tijd te laag blijven.

Meer energie nodig om warm te houden

Net als bij ons verbruiken knaagdieren meer energie om zich warm te houden. Uit onderzoek is gebleken dat Ratten bij een temperatuur lager dan 30 graden, energie moeten verbruiken om hun lichaamstemperatuur op pijl te houden. Knaagdieren hebben een gemiddelde lichaamstemperatuur van c.a. 38 graden. De meeste huishoudens hebben de kachel in de nacht op 17 graden staan en dat is dus een behoorlijk temperatuurverschil voor de dieren.

Knuffelen om warm te blijven

Knaagdieren die in groepsverband leven zoals: Muizen, Ratten, Konijnen, Cavia's kunnen lekker tegen elkaar aan gaan liggen om warm te blijven. Dieren die alleen wonen kunnen dit helaas niet en moeten andere manieren vinden om zich warm te houden. Deze diertjes hebben extra nestmateriaal nodig zoals stro, hooi, wc papier, lekker warm bedje of een Cosy Pod.

Winterslaap bij te lage temperaturen

Wist je dat de Syrische Hamster bij een temperatuur lager dan 17 graden een seintje van zijn lichaam kan krijgen om in winterslaap te gaan. Als de temperatuur van het diertje constant laag blijft dan kan hij daadwerkelijk in winterslaap gaan. Niet schrikken! Het kan eruit zien alsof je diertje is overleden. Mocht je, je hamstertje in winterslaap aantreffen maak hem dan zachtjes wakker en breng hem op temperatuur.

Gebruik geen kruik

De kruik was een veelgebruikte warmtebron. De rubberen kruiken zijn helaas niet knaagvast en kunnen snel te warm zijn. Daarnaast koelen ze vrij snel af. De metalen kruiken zijn veel te heet en moeten goed bedekt worden. Als de dieren zich door de bedekking heen bijten kunnen ze zich verbranden.

cosy pod warm voor knaagdierenCosy Pod als warmtebron

De Cosy Pod heeft als groot voordeel dat deze tot wel 10 uur lang een prettige constante warmte afgeeft. Eenvoudig in de magnetron op te warmen en binnen een paar minuutjes klaar voor gebruik. Het meegeleverde hoesje isoleert en verspreid de warmte zeer regelmatig.

Ratjes zijn dol op de Cosy Pod! Ze vinden het heerlijk om erop te liggen. Als je ze 's avonds de warme Cosy Pod geeft dan weet je zeker dat ze het de hele nacht lekker warm hebben.

De Cosy Pod kan ook heel goed gebruikt worden voor:

- jonge
- oudere
- zwakke dieren

Deze groepen hebben meer moeite om hun lichaamstemperatuur op pijl te houden. Dan kan de Cosy Pod uitkomst bieden.

Voordelen Cosy Pod

- Geeft 10 uur lang constante warmte af
- Wordt niet te heet
- Is knaagvast en wordt geleverd met zacht hoesje
- Geschikt voor alle knaagdieren

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »