Verzorgingstips voor oudere Konijnen

 • Geplaatst op
 • Door DRD Knaagdierwinkel
 • 0

Verzorgingstips voor het oudere Konijn Konijnen worden o.a. door kwalitatieve voeding en goede zorg steeds ouder. Bij die ouderdom horen ook de nodige 'ouderdoms kwaaltjes'. Overgewicht Een ouder konijn geeft zichzelf minder beweging en wordt daardoor sneller te dik. Let daarom op de voeding en geef niet te veel snacks. Door overgewicht kunnen ook andere problemen ontstaan, zoals ontstekin...

Verzorgingstips voor het oudere Konijn

Konijnen worden o.a. door kwalitatieve voeding en goede zorg steeds ouder. Bij die ouderdom horen ook de nodige 'ouderdoms kwaaltjes'.

 

Overgewicht

Een ouder konijn geeft zichzelf minder beweging en wordt daardoor sneller te dik. Let daarom op de voeding en geef niet te veel snacks. Door overgewicht kunnen ook andere problemen ontstaan, zoals ontsteking van de voetzolen (Sorehocks) en het niet meer op kunnen eten van de nachtkeutel. Controleer ook regelmatig de nagels, aangezien deze minder snel zullen slijten als het konijn minder beweegt.

 

Slechtere zelfverzorging

Oudere konijnen hebben eerder problemen met de vacht en meer moeite om de vacht goed te verzorgen. Het konijn kan ondersteund worden door af en toe met een zachte borstel te borstelen. Oudere konijnen kunnen in de winter soms beter naar binnen gehaald worden om te overwinteren, omdat ze niet altijd meer een goede wintervacht op kunnen bouwen.

 

Kwaaltjes

Blaasproblemen komen vaker voor bij oudere konijnen. Onder andere doordag oudere konijnen een teveel aan calcium niet goed kunnen verwerken. Daarnaast hebben oudere konijnen over het algemeen een lagere weerstand waardoor ze gevoeliger zijn voor ziekten. Een goede voeding kan hier al veel verschil maken. Zo bevat Care+ Konijn Senior een lagere calciumgehalte en Antioxidanten vitamine C, E, groene thee en gingseng voor een betere weerstand. Daarnaast biedt hooi met een goed calcium/fosfor gehalte en een hoog ruwvezel gehalte, zoals Timothy hooi, ook ondersteuning.

 

Care+ Konijn Senior

In navolging van Care+ Konijn Junior is er nu ook een Care+ variant voor het oude konijn: Care+ Konijn Senior. Care+ Konijn Senior is een hoogwaardige complete voeding speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van het ouder wordende konijn. Bedoeld voor konijnen van 6 jaar en ouder.

 

De pluspunten van Care+ Konijn Senior:

 • Tegen overgewicht
  Door hoog ruwvezelgehalte & laag eiwitgehalte
 • Helpt blaasproblemen voorkomen
  Door verlaagd calciumgehalte
 • Goed voor lichaamscellen
  Door vitamine C en E, groene thee en gingseng
 • Ondersteuning van hart-en bloedvaten
  Door Omega 3 & 6

 

Waarom Care+?

Zowel Care+ Junior, Care+ Senior als Care+ Konijn zijn geëxtrudeerd. Door deze hittebehandeling kunnen de eiwitten die in het voer zitten beter verteerd worden. Doordat ieder brokje dezelfde samenstelling heeft, is er geen sprake van selectief eetgedrag, blijven er geen restjes over en ontstaan er geen tekorten aan essentiële voedingsstoffen. Door een optimale vorm en hardheid ondersteunen de brokjes de natuurlijke slijtage van de tanden. De Care+ voedingen bevatten naast aal benodigde vitaminen en mineralen ook FOS & MOS voor een gezonde darmflora, Yucca Schidigera om de ontlastingsgeur te verminderen, Omega 3 & 6 voor gezond hart en bloedvaten en Echineacea en Spirulina ter versterking van het immuunsysteem

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »