Ruiproblemen bij Knaagdieren

Ruiproblemen bij Knaagdieren

Het hele jaar door kunnen dieren haren verliezen, maar in het voor- en najaar krijgen ze vaak een compleet nieuw jasje. De ruiperiode. De ruiperiode in het voorjaar begint vaak als het een paar weken warm is gebleven, de ruiperiode in het najaar zet juist meestal in als de temperaturen lager worden en blijven.

De ruis is een periode waar het dier doorheen moet; het is niet te voorkomen of tegen te houden. De enige oplossing is dan ook om de rui te ondersteunen. Dit kan door een goede, complete voeding te geven, ondersteund met voedingssupplementen of vitamines voor aanvullende bouwstoffen.

Ruiploblemen

Als dieren abnormaal veel of langdurig ruien, is er waarschijnlijk meer aan de hand. Denk dan bijvoorbeeld aan parasieten, tekorten in de voeding, huiirritatie (door overdreven borstelen), allergieën, ziekte, etc. Probeer in dat geval de oorzaak te achterhalen: ga na wat voor voeding/snacks het dier krijgt, wanneer het laatst een wormkuur, vlooien- of mijtenbehandeling gegeven is, hoe het staat met de gezondheid, etc. Als de oorzaak gevonden is, probeer dit dan op te lossen (door andere voeding, parasietenbestrijding, etc.) en ondersteun het herstel van het lichaam ondertussen ook met voedingssupplementen/vitamines en/of huidverzorgende producten zoals shampoo's.

Advies

Beaphar heeft bijvoorbeeld diverse vitaminedruppels voor knaagdieren. In het geval van rui(problemen) wordt het volgende aangeraden:

Tip!

Indien bekend is wanneer de rui gaat beginnen is het verstandig om 2 weken vooraf te starten met extra vitamines en deze tot 2 weken na de ruiperiode te blijven verstrekken.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »