Ringworm? Beaphar Anti Schimmel Spray!

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • 0

Beaphar Anti-Schimmel is een huidspray voor Cavia's, Konijnen, Ratten en Muizen ter bestrijding van schimmelinfecties, ook wel ringworm genoemd. De spray op basis van Miconazole is een breedspectrum anti-schimmelproduct en bestrijd snel en effectief schimmels op de huid. Ringworm is vaak eerst zichtbaar op het hoofd van het dier, met daarna verdere verspreiding naar andere plekken van het lic...

 

Beaphar Anti-Schimmel is een huidspray voor Cavia's, Konijnen, Ratten en Muizen ter bestrijding van schimmelinfecties, ook wel ringworm genoemd. De spray op basis van Miconazole is een breedspectrum anti-schimmelproduct en bestrijd snel en effectief schimmels op de huid.

 

Ringworm is vaak eerst zichtbaar op het hoofd van het dier, met daarna verdere verspreiding naar andere plekken van het lichaam. Aangetaste plekken zijn rond, rood en vaak bedekt met witte vlokkige huidschilfers. Bij ringworm genezen de plekken van binnenuit waardoor een ringvormige plek ontstaat. Besmetting vindt plaats door direct contact via voorwerpen (bij. borstel). Ringworminfecties zijn overdraagbaar op mensen. Tijdig behandelen helpt om overdracht op de mens te voorkomen. Bij Konijnen en Cavia's veroorzaakt deze ziekte geen of milde jeuk (bij de mens wel veel jeuk!). Schimmelinfecties treden vaak op bij een verminderde weerstand, of wanneer de huisvesting niet optimaal is (bijvoorbeeld te vochtig).

 

Hoe ziet Ringworm bij knaagdieren eruit?

 

 

Ringworm of Schurft?

De symptomen lijken op elkaar maar ringworm wordt veroorzaakt door een schimmel en schurft door een mijt. Bij een besmetting met ringworm heeft het dier geen of milde jeuk, bij schurft juist extreme jeuk. Dit komt door dat de mijten zich in de huid graven om daar eieren te leggen. De heftige jeuk resulteert in veelvuldig krabben en bijten. Dat leidt in eerste instantie tot het verlies van de vacht en kale plekken en later tot korsten en eventueel tot bacteriële infecties. Wondjes beginnen meestal eert op de lippen en de neus, later verspreid het zich naar het hoofd, de nek en de rest van het lichaam. Schurft is zeer besmettelijk voor andere dieren en voor de mens. Een andere soort mijt is Cheyletiella een zogenaamde "vachtmijt". Deze mijten leven op de oppervlakte van de huid. Zij veroorzaken geen of milde jeuk. De verschijnselen zijn schilfers in de vacht (roos). Deze ziekte kan milde huidontsteking bij de mens veroorzaken, maar is in het algemeen niet erg besmettelijk voor de mens. Om schurft en vachtmijt te behandelen kunt u Beaphar Anti Schurft gebruiken.

 

 

Anti-Schurft is een middel tegen schurftmijt.
De eerste tekenen van mijtinfectie is roodkleuring van de huid en heftige jeuk. De huid zwelt en er ontstaan wonden en korstjes rond de ogen en oren. In deze wonden kunnen weer infecties optreden waardoor de pijn bij het dier toeneemt. Het dier gaat minder eten en drinken. Anti Schurft is een doeltreffend product ter bestrijding van schurftmijt.

 

Beaphar Anti-schurft 75 ml Beaphar Anti-Schimmel Spray

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »