Ratten zijn dol op de Wijnrank

Ratten zijn dol op de Wijnrank

Ratten zijn slimme en speelse dieren. Het zijn ook echte klimmers die wel van een uitdaging houden. De klimkunsten hebben ze te danken aan hun behendigheid en lange staart die de dieren perfect in evenwicht houdt.

WIJNRANK VOOR RATTEN

De wijnrank is een gezandstraalde druiventak en staat bekend om zijn mooie kronkelige vorm. De takken zijn er in verschillende maten, maar voor Ratten is de XL Wijnrank het beste geschikt. Omdat Ratten zich snel kunnen vervelen in hun kooi is het goed om ze wat extra uitdaging te geven. Dit kan in de vorm van speelgoed, maar ook in de vorm van klimtakken. Doorat Ratten graag hoog in de kooi verblijven zullen ze de takken maar al te graag gebruiken om hoger in de kooi te komen.

WIJNRANK PLAATSEN

De wijnrank kan het beste schuin tegen een wand van het verblijf geplaatst worden of tegen een plateau. Twee takken in elkaar plaatsen geeft ook een heel mooi effect en maakt de uitdaging voor de dieren nog leuker! Je kunt bijvoorbeeld ook een trapje vervangen door een wijnrank. Op die manier komen de Ratten door middel van de wijnrank op hun plateau.

Het is belangrijk dat de wijnrank stabiel in het verblijf wordt geplaatst en ook goed wordt vastgezet tegen een wand van de kooi of een tweede wijnrank zodat deze niet omvalt of wiebelt als de dieren er overheen lopen.

WIJNRANK ALS KNAAGMATERIAAL

Hout is ideaal als knaagmateriaal. Ratten vinden het net als andere knaagdieren fijn om zo af en toe eens ergens goed aan te knagen. Als baasje mag kiezen dan liever niet aan de hangmatjes of de tralies! De wijnrank leent zich dus ook goed als knaagmateriaal voor de dieren. Zelfs met knagende Ratten gaat de wijnrank nog erg lang mee omdat het een dikke zware tak is.

WIJNRANK SCHOONMAKEN

Als jouw Ratten zindelijk zijn dan is er geen vuiltje aan de lucht, maar mocht dat niet het geval zijn dan hebben wij een goede tip! Ratten markeren hun territorium door het plaatsen van kleine plasjes hier en daar. Natuurlijk zullen ze hun nieuwe wijnrank ook willen markeren. Hout was altijd lastig schoon te maken in een Ratten verblijf, maar dat is nu verleden tijd. Dankzij de CSI Urine spray zijn namelijk ook houten kooi onderdelen eenvoudig schoon te maken. De SCI Urine spray bevat speciale enzymen die de urine afbreken. Op die manier blijft de wijnrank fris en schoon!

VERSCHILLENDE MATEN WIJNRANKEN

De Wijnrank takken zijn verkrijgbaar in drie verschillende formaten:

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »