Ook konijnen, knagers en fretten kunnen last krijgen van vlooien!

Ook konijnen, knagers en fretten kunnen last krijgen van vlooien!

Net als honden en katten kunnen konijnen, knagers en fretten last krijgen van vlooien. Als ze buiten gehuisvest zijn kunnen ze deze krijgen van wilde dieren zoals bijvoorbeeld van wilde konijnen of egels. Wanneer ze binnen zitten is vaak een ander huisdier de oorzaak. Vlooien kunnen erg hardnekkig zijn en een volledige aanpak is noodzakelijk om er snel vanaf te komen.

Vlooienpiramide
Maar liefst 95% van de vlooien zit in de omgeving in de vorm van eitjes,larven en poppen, maar 5% zit op het dier. De eitjes, larven en poppen ontwikkelen door tot vlooien en springen weer op je huisdier. Het is dus vooral heel erg belangrijk om het hok en alle plekken waar je konijn, knaagdier of fret komt goed schoon te maken en te behandelen met een omgevingsspray tegen vlooien (wel opletten dat de spray goed is opgedroogd voor je huisdier ermee in contact kan komen) Op die manier ben je veel sneller van de vlooien af. 


Daarnaast zul je ook de vlooien op het dier moeten bestrijden, dit kan bijvoorbeeld met Anti-Ongediertespray. Deze spray is speciaal geschikt voor konijnen, knagers, fretten en vogels en werkt tegen vlooien, luizen en mijten.

Let op: gebruik geen vlooienproducten voor honden of katten op je dier; sommige werkzame stoffen kunnen dodelijk zijn voor konijn en knager! Vergeet ook niet om andere huisdieren te behandelen, anders kunnen die ervoor zorgen dat het vlooienprobleem in stand gehouden wordt. 


Vlooien zijn erg hardnekkig. Verwacht dus niet dat je binnen een week van het probleem af bent. Je zult meerdere malen huisdieren én de omgeving moeten 
behandelen om helemaal van de vlooien af te komen.Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »