Moet ik in de winter mijn konijn blijven behandelen met Anti Myiasis?

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in Beaphar, Myiasis
  • 0
Moet ik in de winter mijn konijn blijven behandelen met Anti Myiasis?

beaphar anti myiasisAnti Myiasis wordt zowel preventief als bestrijdend ingezet bij madenziekte die veroorzaakt wordt door vliegen.

Vliegen komen vaak voor bij warm weer en daarom is de kans op een besmetting in de winter kleiner. Toch is het preventief behandelen van je konijn tegen ongedierte belangrijk, ook in de winter. Het advies is daarom om ook Anti parasiet, naast de bescherming tegen mijten en luizen wordt het konijn ook ontwormd.

Wat is Beaphar Anti-Myiasis

Beaphar Anti-Myiasis(Ivermectine 0,5 mg/ml), huidspray voor konijnen en cavia’s ter preventie en bestrijding van Myiasis (madenziekte veroorzaakt door de blauwgroene bromvlieg). Myiasis bij konijnen en cavia’s wordt vooral veroorzaakt doordat uitwerpselen aan de achterkant blijven vastzitten. Dit trekt vliegen aan om eitjes te leggen. De maden uit de eitjes eten zich door de huid heen en kunnen een bloedvergiftiging of infecties veroorzaken, waardoor het dier binnen 24uur kan sterven. Let op, dit product doodt de eitjes en maden van de vlieg die Myiasis veroorzaakt; niet de volwassen vlieg. Als u maden waarneemt op het dier dient u direct contact op te nemen met de dierenarts.

  • Werkt tegen eitjes en larven van de vlieg die madenziekte veroorzaakt
  • Biedt 2-3 maanden bescherming
  • Gemakkelijke toepassing d.m.v. sprayflaconGebruiksaanwijzing en dosering

Verwijder de uitwerpselen en zorg voor goede hygiëne in het hok. Spray de juiste hoeveelheid vloeistof op de achterzijde van het dier, vanaf het midden van de rug tot aan het puntje van de staart. De oppervlakte onder de staart en tussen de achterpoten van het dier verdienen extra aandacht. Behandel vroeg in de zomer, voordat er vliegen zijn. Baden kan de werking van het middel verminderen en een meer frequente toediening vereisen. De behandeling niet binnen 4 weken herhalen. 12 Weken werkzaam. Niet gebruiken bij konijnen en cavia's jonger dan 8 weken.


BewarenBewarenBewarenBewaren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »