Modeketens stoppen met verkoop Angorawol

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • 0

Modeketens stoppen met verkoop Angorawol Grote modeketens zoals H&M, WE Fashion en C&A stoppen voorlopig de inkoop van kledingstukken met angorawol. De aanleiding is een film van dierenorganisatie PETA, waarin te zien is hoe levende angorakonijnen in China op afschuwelijke wijze van hun vacht worden ontdaan. H&M bijvoorbeeld koopt geen kleding gemaakt van ango...

Modeketens stoppen met verkoop Angorawol

 

Grote modeketens zoals H&M, WE Fashion en C&A stoppen voorlopig de inkoop van kledingstukken met angorawol. De aanleiding is een film van dierenorganisatie PETA, waarin te zien is hoe levende angorakonijnen in China op afschuwelijke wijze van hun vacht worden ontdaan.

 

 

H&M bijvoorbeeld koopt geen kleding gemaakt van angora meer in voordat zeker is dat de leveranciers diervriendelijk werken. ,,H&M accepteert niet dat dieren slecht behandeld worden”, aldus de winkel. Klanten kunnen zelfs producten van angorawol terugbrengen naar deze winkel.

 

Ook de WE en C&A hebben aangegeven dat zij eerst onderzoek willen voordat er ook maar iets met angora wordt verkocht. Het gaat met name om leveranciers uit China. De ketens waren volgens eigen zeggen niet op de hoogte van de dieronvriendelijke praktijken bij de leveranciers.

 

Gruwelijke manier om angorawol te verkrijgen

De Amerikaanse organisatie Peta (People for the Ethical Treatment of Animals) maakte dit jaar opnames op tien Chinese angoraboerderijen. In het filmpje was te zien hoe de vacht op brute wijze van het lijf van angorakonijnen  wordt getrokken terwijl deze de longen uit hun lijf schreeuwen van de de pijn. Veel konijnen raken in zware shock.  Maar ook het knippen of scheren is dieronvriendelijk.  Tijdens het knippen worden de voor- en achterpoten strak aan elkaar vastgebonden, een verschrikkelijke ervaring voor een prooidier, en waarbij ze vaak gewond raken.

 

 

Filmpje

Bekijk hieronder het filmpje. Waarschuwing: de beelden zijn schokkend.

 

 

Bron: Dierennieuws

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »