Maak ook een verblijf om trots op te zijn!

Maak ook een verblijf om trots op te zijn!

Elk huisdier heeft behoefte om zijn natuurlijke gedrag uit te voeren. Zijn verblijf moet daarvoor de mogelijkheden bieden. Als een dier niet kan doen wat van nature bij hem past, kan hij afwijkend gedrag gaan vertonen en ook zijn gezondheid kan achteruit gaan.

Zeker bij knaagdieren is een goed verblijf erg belangrijk voor hun welzijn. Ze brengen daar immers het grootste deel van hun tijd in door, en vaak zelfs hun hele leven. Toch laten het formaat en de inrichting van veel knaagdierverblijven te wensen over. Daardoor kan stereotiep gedrag ontstaan, zoals tralieknagen, of wordt het dier lusteloos. Dat is niet leuk voor het dier, maar ook niet voor de eigenaar.

In ons nieuwe document ‘Inrichting van knaagdierverblijven’ leest u hoe het anders kan. De basis is een verblijf met een behoorlijk formaat, zodat er genoeg ruimte is voor beweging en afleiding. Daarna volgt de inrichting: passend bij uw dier, en met oog voor de veiligheid. Met onze tips is het helemaal niet ingewikkeld om uw dieren en uzelf een plezier te doen: met een klein beetje creativiteit en wat basiskennis over uw dier maakt u een knaagdierverblijf om trots op te zijn!

Het welzijn van elk dier wordt mede bepaald door zijn mogelijkheid om natuurlijk gedrag te kunnen uitvoeren. Het is dus belangrijk dat een dier die dingen kan doen die bij hem passen en waar hij van nature behoefte aan heeft. Voor de meeste knaagdieren geldt dat ze veel tijd en soms hun hele leven binnen hun verblijf doorbrengen. Dat betekent dat het verblijf moet zijn aangepast aan de behoeften van het dier.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »