Create your own world!

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in Hamsterscaping
  • 0
Create your own world!

De tijd dat knaagdieren in een klein saai hokje wonen is definitief voorbij! Dankzij de nieuwste ontwikkelingen kunnen de dieren nu genieten van het leukste speelgoed, de beste voeding, de meest zachte bodembedekking en de baasjes kunnen kijken hun ogen uit!

hamsterscaping sprookje

Hybride vorm van Hamsterscaping

hamsterscaping strand hamsterWas Hamsterscaping een paar jaar geleden nog helemaal HOT zo zien we nu steeds meer andere stromingen ontstaan die ook prima met elkaar vermengd kunnen worden. Hamsterscaping + Duitse Stijl + Thema Scaping, het kan allemaal! Hoewel deze creativiteit met name voor de kleine knaagdieren was weggelegd, hoeft dat niet, ook cavia's en konijnen kunnen hiervan genieten!

Thema scaping zien we veel terug bij muizen, hamsters en ratten. De verblijven worden door middel van decoratie in een bepaald thema ingericht, bijvoorbeeld: kerst, blauw, roze, sprookjes, bos, jungle,. woestijn etc.

Wij hebben speciale categorieën voor populaire thema's gemaakt met onderdelen die gebruikt kunnen worden voor deze thema's. Zo hebben we een woestijn thema categorie met woestijnzand en bijpassende woestijn huisjes.

Als zien de dieren het verschil niet tussen een standaard ingericht verblijf en eentje helemaal in thema, toch is de uitdaging dat zo'n thema geeft erg leuk voor de dieren en voor het baasje natuurlijk een prachtig plaatje om naar te kijken.

rattenkooi paradijsRatten paradijs!

De rattenkooien worden tegenwoordig ook schitterend ingericht en er is gelukkig steeds meer speelgoed voor de dieren beschikbaar. Ratten zijn heel speels en houden van uitdaging. Springen, klimmen, onderzoeken en zelfs graven vinden ze heel leuk om te doen. Wij raden aan om een geheel eigen wereld voor de ratten te maken. Dit kan door middel van hangmatjes, tunnels, zandbakken/speelbakken, loopradjes, plateaus en nog heel veel meer.

Belangrijk om te weten is wel dat ratten gevoelige luchtwegen hebben, om die reden mogen ze geen chinchillazand krijgen of stoffige bodembedekking. De dieren kunnen een ernstige reactie op het stof krijgen. Speelzand of humus kan bijvoorbeeld wel! Heel leuk om iets te verstoppen in de graafbak waard de dieren naar moeten zoeken!

Als we naar het verblijf hier rechts kijken (Foto: Djamila Dawson) dan is het eerste wat opvalt dat het prachtig is! Maar veel mensen zullen ook zeggen "goh wat druk", maar dat is juist goed voor ratjes. Het zijn zulke bezige diertjes die graag klimmen, onderzoeken en de uitdaging aangaan. Bodembedekking is ook niet perse nodig voor deze dieren, een fleece kleed of plasmat is goed voor de dieren. Deze kan gewassen worden. Ratten kunnen ook zindelijke gemaakt worden door consequent de uitwerpselen in de toilet te leggen.

Kamer verhuur voor konijnen

Werden konijnen vroeger in kleine hokjes gehouden, zo hebben ze nu complete kamers voor zich alleen. De dieren hoeven niet in een verblijf gehouden te worden als de kamer maar veilig ingericht is, zonder stroomkbels e.d.

graafbak konijnOmdat steeds meer konijnen thuis worden gehouden, hebben fabrikanten daar erg leuk op ingespeeld. Trixie heeft bijvoorbeeld prachtige meubels gemaakt voor het huiskonijn. Supreme heeft voeding ontwikkeld met extra vitamine D en dankzij elegante binnen hekjes kunnen de dieren zelfs een eigen deel in de woonkamer krijgen. Maar ook binnen zandbakken zijn erg populair voor de dieren. Op die manier kunnen de konijnen hun natuurlijke gedrag ook binnen vertonen!

Geschikt speelgoed

De geschiktheid van speelgoed is erg belangrijk. Goedkope producten uit China kunnen giftige stoffen bevatten, om die reden verkopen wij enkel A merken die aan de strenge EU eisen moeten voldoen.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »