Looprad voor een Muisje

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in Looprad, muis
  • 0
Looprad voor een Muisje

Hoe zit het de staart van een muis in een looprad en hoe groot moet een looprad voor een muis eigenlijk zijn?

Bij een muis denk je al snel aan een ieniemienie klein knaagdiertje, maar niets is minder waar. Al bestaan ze wel in verschillende maten, de meest populaire “kleurmuizen” zijn helemaal niet zo ieniemienie als je denkt, ze komen redelijk in de buurt van een dwerghamster en met de staart zijn ze bijna even lang als een Syrische Hamster.

muis loopradMuizen zijn hele actieve dieren! Ze vinden het geweldig om op ontdekking uit te gaan, maar het loopradje is ook een favoriet van de dieren en mag dus zeker niet ontbreken!

Maar hoe kies je nou een goed loopradje voor je muis? Laten we beginnen met het feit dat muizen groepsdieren zijn en dus minimaal met z’n tweeën gehouden moeten worden. Vooral voor sociaal levende dieren kan het soms een uitdaging zijn om een looprad te kiezen. Ze zullen vaak met z’n tweeën of allen in het looprad willen en ruzie om het looprad is niet uitgesloten. De meest dominante muis gaat er dan vaak met het rad vandoor.

Het is in eerste instantie belangrijk om je dieren te leren kennen en de groepsdynamiek te observeren. Het looprad mag in geen geval metalen open spijlen hebben omdat de dieren dan hun pootje kunnen breken. Als het goed is worden dergelijke loopradjes bijna niet meer verkocht. Dus een dicht loopvlak of eentje  met mazen is belangrijk. Verder is het goed dat één zijkant  helemaal open is en de andere dicht. Dieren die mee willen doen met rennen kunnen er dan zo bij in springen. Of dat handig is, is maar de vraag, maar ze kunnen zich dan in ieder geval nergens aan bezeren.

Tot slot is de maat heel belangrijk, want een te klein looprad kan rug- en gezondheidsklachten geven. Een te groot looprad kan weer te zwaar zijn om rond te krijgen, met alle frustraties van dien. Daarnaast kan een te groot looprad te zwaar voor de muis zijn. Mocht het dier het looprad wel aan de praat krijgen dan moet hij deze ook nog tot stilstand weten te krijgen en daar is bij sommige grote zware loopradjes meer kracht voor nodig dan de muis in huis heeft.

Onderstaande loopradjes zijn naar onze mening goed geschikt voor Muisjes

looprad hugro voor muis looprad muis trixie hout muis looprad looprad muis

Een groot nadeel van houten loopradjes is dat ze kunnen gaan ruiken als de muisjes erin gaan plassen. De kunststof loopradjes zijn eenvoudiger schoon te maken. Toch is er een oplossing voor! De SCI Urine Spray of Eco Pets Lavendel Urine Buster kunnen helpen in deze gevallen. Het loopradje inspuiten en even laten staan zorgt ervoor dat de urine wordt geneutraliseerd en het loopradje niet meer ruikt.Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »