Konijntjes weer naar buiten

  • Geplaatst op
  • Door DRD Pets Konijnen Webshop
  • Geplaatst in konijn
  • 0
Konijntjes weer naar buiten

Konijnen zijn sociale dieren die dol zijn op gezelschap en aandacht. Hoe groter het konijnenhok en de ren hoe gelukkiger het konijn zal zijn.Konijnen dei het hele jaar door buiten worden gehouden zijn de temperatuur buiten gewend. Konijnen die alleen in de zomer naar buiten gaan moeten eerst wennen aan de buitentemperatuur en is het dus verstandig om pas te beginnen als de temperaturen buiten aangenamer worden.

Voor konijnen die het hele jaar buiten wonen is het niet goed om ze vooral in de winter naar binnen te halen om te spelen. Het grote temperatuursverschil kan nadelige gevolgen hebben. Doordat het buiten konijn minder contact heeft met de baasjes, met name in de winter, is het belangrijk dat het konijn een maatje heeft. Maar ook konijnen die binnen wonen hebben grote behoefte aan een speelmaatje.

Het buitenverblijf voor het Konijn

Het buitenhok moet op een rustige plek staan met de opening naar het oosten. Op zonnige dagen moet het konijn voldoende schaduw hebben. Op warme dagen is het verstandig om het konijn verkoeling aan te bieden door middel van bijvoorbeeld een Ice Pod. Het buitenhok moet zo geplaatst worden dat wind en regen niet in het hok kunnen slaan, ook mag het hok geen kieren of spleten hebben en moet het volledig tochtvrij zijn. Een vochtig, nat en of tochtig hok kan namelijk longontsteking tot gevolg hebben en dat is gevaarlijk voor konijnen.

Het konijnenhok moet ruim zijn, een fijn hok is ca. 1,50 meter en een hoogte van 0,60 meter zodat het konijn rechtop kan staan in zijn hok. Uiteraard hebben grotere konijnen zoals bijvoorbeeld Vlaamse Reuzen en Lotharingers een nog veel ruimer hok nodig. Dit is niet nodig als de konijnen dag en nacht vrij rond kunnen huppelen.

Het nachthok

Ongeveer 1/3 van het hok moet bestaan uit een gesloten gedeelte dat de konijnen kunnen gebruiken als nachthok. Hier moeten ze veilig en rustig kunnen slapen. De opening van het nachthok moet niet te groot zijn, maar precies zo groot dat het konijn erdoor kan. Het nachthok moet bij voorkeur iets hoger van de grond afstaan, op pootjes of hangend, zodat het hokje tochtvrij is.
Een dak dat van de bovenkant geopend kan worden is handig om het hok schoon te maken.

Plaats van het konijnenhok in de tuin

Een buitenhok mag in de zomer absoluut niet op het zuiden staan. In de middag staat de zon dan recht op het konijnenhok en dat is veel te warm. Het konijn kan daardoor oververhit raken.
Het prettigste is een plek voor het hok zodat het in de ochtend de ochtendzon kan vangen en in de middag in meer schaduw heeft.

De Konijnenren

De konijnenren kan het beste om het hok heen gezet worden, zodat de dieren meteen vanuit het hok zelf in de ren kunnen komen. Het is handig om een deel van de ren overdekt te maken zodat de dieren schaduw hebben tijdens zonnige dagen en tijdens regenachtige dagen beschutting hebben. Het is goed om te weten dat een ren eigenlijk nooit groot genoeg kan zijn voor een konijn. Een ren van vier vierkante meter is aanbevolen voor twee konijnen, maar groter mag uiteraard altijd.

Het is goed om de ren de grond in te graven of onder de hele ren door gaas te plaatsen, zodat de dieren zich er niet uit kunnen graven.

Buitenverblijven voor Konijnen

Er zijn veel verschillende buitenverblijven voor Konijnen. Sinds kort zijn er konijnenhokken van kunststof, deze zijn onderhoudsvriendelijk en bieden de konijnen veel ruimte.


Grand Lodge 120


konijnen webshop buitenhok konijn

Grand Lodge 120 Classic

konijnen webshop konijnenhok butien

Grand Lodge 120 Plus

konijnen webshop buitenhok grand lodge

Bekijk hier voor alle Buitenhokken


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »