Konijn buiten laten overwinteren

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • 0

Konijn buiten laten overwinteren Na de zomer worden konijnen regelmatig naar binnen gehaald. Dit is niet perse nodig; konijnen die heel de zomer en herfst al buiten hebben gezeten, bouwen een dikke wintervacht op en met voldoende stro en een goed nachthok redden ze het prima buiten. Belangrijk is wel dat het hok niet in de wind en/of regen staat en dat de opening van de wind af staat. 's Avonds kan de opening het bes...

Konijn buiten laten overwinteren

 

Na de zomer worden konijnen regelmatig naar binnen gehaald. Dit is niet perse nodig; konijnen die heel de zomer en herfst al buiten hebben gezeten, bouwen een dikke wintervacht op en met voldoende stro en een goed nachthok redden ze het prima buiten. Belangrijk is wel dat het hok niet in de wind en/of regen staat en dat de opening van de wind af staat. 's Avonds kan de opening het beste afgedekt worden tegen de kou (bij. met een deken of een roller). Hok en nachthok moeten daarnaast voorzien worden van een extra dikke laag stro.

 

Bij strenge vorst (-10) is het beter om het hok te verplaatsen naar een vocht- en tochtvrije schuur of garage. Uiteraard is het ook belangrijk om in de gaten te houden of het water niet bevriest. Hier zijn ook speciale beschermers voor en u kunt Beaphar Druivensuiker aan het water toevoegen. Druivensuiker zal het vriespunt van het water verlagen, het wordt daarnaast erg snel door het lichaam opgenomen en de energie die vrijkomt bij de verbranding wordt direct gebruikt om het lichaam warm te houden. U moet daarnaast goed opletten dat het water in het tuitje van de drinkfles snel kan bevriezen, een drinkbak kan daarom ook handig zijn. Wanneer het water bevriest is het belangrijk om vaker per dag vers water te geven, het beste op gezette tijden. Zo weet het konijn wanneer hij kan drinken en kan er genoeg gedronken worden voor het water bevroren is.

 

Een konijn op leeftijd of een ziek konijn kan men beter niet buiten laten overwinteren. Deze dieren zitten vaak minder goed in de wintervacht en hebben een lagere weerstand. Hierdoor zijn ze niet goed bestand tegen de kou.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »