Knagers dol op gedroogde meelwormen

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in hamster, meelwormen
  • 0
Knagers dol op gedroogde meelwormen

Gedroogde meelwormen voor je knaagdier. Voor sommige mensen is het idee nog een beetje apart, maar voor sommige knagers is het een heerlijke traktatie!

Herbivoren en Omnivoren

Er moet wel onderscheid gemaakt worden in knaagdieren. Gedroogde meelwormen zijn namelijk niet geschikt voor alle knaagdieren. Binnen de knaagdiergroep maken we namelijk onderscheid tussen herbivoren en omnivoren. Deze twee moeilijke woorden beschrijven twee knaagdiergroepen die een wezenlijk verschillend dieet hebben. Zo eten herbivoren enkel platnen en plantendelen. De omnivoren zijn daarentegen echte alles eters.

De gedroogde meelwormen zijn daarom enkel geschikt voor de omnivoren groep knaagdieren. Tot deze groep behoren onder andere de Muizen, Hamsters, Gerbils en Ratten.

Hamsters genieten zichtbaar!

Op het onderstaande filmpje zijn hamstertje te zien die gedroogde meelwormpjes eten. Ze genieten er zichtbaar van :)https://www.drdknaagdierwinkel.nl/vitakraft-vitagarden-meelwormen-200-gram-stazak.htmlEiwitten

Muizen, Gerbils, Hamsters en Ratten eten in de natuur ook insecten en wormpjes. Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor deze dieren. Meelwormen zijn echter ook dikmakers, daarom is het belangrijk om niet te veel te geven anders kunnen de knagers overgewicht krijgen. Het hangt van het soort knaagdier af hoeveel meelwormen per dag er gegeven worden. Zo kan een hamster bijvoorbeeld 3 meelwormpjes per dag krijgen en een Rat 6 meelwormen per dag. Het hangt ook af van de leeftijd en gewicht van de knager. Zo zullen jonge dieren meer behoefte hebben aan eiwitten dan oude dieren. Voor de oude dieren geldt in het algemeen dat deze minder eiwitten en vetten zouden moeten krijgen in verband met de veranderde spijsvertering die samenhangt met de leeftijd.

Samenstelling van meelwormen

  • Eiwit: 52%
  • Vetgehalte: 26,8%
  • Ruwe Vezels: 4,8%
  • Vocht: 5%


De meelwormen kunnen zowel levend als gedroogd gegeven worden... Veel plezier met snacken!


BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »