Knaagdieren in de winter

Knaagdieren in de winter

De winter heeft zijn intrede gegaan en dat betekend brrrr.... Onze knaagdieren houden helemaal niet van kou en daarom moeten we ze een handje helpen in de winter. Denk bijvoorbeeld aan het water dat buiten kan bevriezen of de hamster die in winterslaap kan gaan. Allemaal dingen om even bij stil te staan.

KOU IS SLECHT

Kou is in het algemeen zeer slecht voor knaagdieren. Het zijn gevoelige dieren die snel onderkoeld raken en daarom is het belangrijk dat ze er warm bijzitten. Voor de knaagdieren die binnenshuis wonen is dat niet zo moeilijk, maar voor de dieren die buiten wonen moeten er zeker extra maatregelen getroffen worden.

termocover drinkflesBUITEN LEVEN

Konijnen die buiten wonen moeten tijdens de winter een extra pak stro krijgen. Een lekker warm bedje of iglo huis is ook heel welkom. Denk aan de drinkfles! Het water in de drinkfles kan eenvoudig bevriezen. Gebruik een thermocover om het water te beschermen tegen bevriezing. Controleren het water dagelijks.

joris no smell winterWINTER BEDEKKING

In de winter zachte en warme bodembedekkers heel prettig voor de dieren. Cotton N Cotton is een van de zachtste bedekkers die er zijn. Je ziet ook dat kleine knaagdieren deze bodembedekking verkiezen boven minder zachte bedekkers in de winter.

VITAMINESvitamine trixie

Ook voor dieren kan het helemaal geen verkeerd idee zijn om ze in tijdens de winter extra weerstand te geven. Dit kan bijvoorbeeld d.m.v. kruiden, speciale brokjes of vitamine preparaten. Regelmatig groente en fruit is ook heel belangrijk voor de weerstand, ook in de winter.

WINTERSLAAP

Sommige dieren zoals Syrische Hamsters kunnen in een winterslaap gaan. Dit doen ze als de temperatuur die langere tijd tussen de 10 en 15 graden ligt. Het is dus belangrijk dat het kacheltje aan gaat. Gebeurd het toch dat je hamster in winterslaap gaat, geen paniek. Zorg ervoor dat je hem opwarmt en dan wordt hij vanzelf weer wakker.

TORPOR

Dit is geen winterslaap, maar een winterverlamming. Dat is eigenlijk het voorstaduim van een winterslaap. Dit kan optreden bij Russische Dwerghamsters als ze te lang in lage temperaturen worden gehouden. Het diertje wordt dan helemaal koud en slap. Als dit gebeurd dan ook net als bij de Syrische Hamster, het diertje opwarmen en dat komt hij vanzelf weer bij.

JONGE EN OUDERE DIEREN

Deze groepen kunnen zichzelf minder goed warm houden. Hou daar rekening mee en geef jonge en oudere dieren extra nestmateriaal om zich warm te houden.

cosy podCOSY POD PETWARMER

Tot slot wouden we jullie nog de Cosy Pod laten zien. Dit is net een ICE POD maar dan met een omgekeerde werking :) De COSY POD is bedoeld om warmte af te geven. Het is een heel handig systeem. Je legt de COSY POD een paar minuutjes in de magnetron en hij geeft vervolgens 10 uur lang warmte af. Zeer handig om dieren extra warmte te geven of bij zieke/zwakke dieren. De COSY POD wordt geleverd met een zacht hoesje van fleece.Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »