Joris No Smell Cotton N Fibre voor tunneltjes maken

Joris No Smell Cotton N Fibre voor tunneltjes maken

Wij zijn op zoek gegaan naar bodembedekkers waar hamstertjes en andere kleine knaagdieren mooie tunneltjes in kunnen graven. We zijn tot de conclusie gekomen dat de Cotton N Fibre een echte aanrader is.

Joris No smell knaagdieren cotton n fibre hamster tunnelsWAT IS COTTON N FIBRE?

Cotton N Fibre is een bodembedekker van het merk Joris No Smell. Het is een vrij onbekende bodembedekker omdat het niet altijd even duidelijk is wat het nou voor bodembedekker is. Cotton wijst op katoen, maar fibre zegt de meeste mensen niet veel. Fibre staat voor houtvezel. Cotton N Fibre is een mix van katoen en houtvezel.

DE PERFECTE MIX

Bodembedekkers mixen gebeurd vaker, maar niet door de fabrikant. Vaak kopen mensen twee of meer soorten bodembedekkers die vervolgens door elkaar heen worden gemengd. Bij Joris No Smell Cotton N Fibre heeft de fabrikant dit voor ons gedaan en ook nog heel goed! De katoen en de houtvezel zijn zeer mooi met elkaar vermengd.

GEEN STOF

We hebben met de fabrikant gesproken over deze bodembedekker en tijdens het gesprek is meteen naar voren gekomen dat de fabrikant het welzijn van knaagdieren bijzonder belangrijk vindt. Dit kunnen wij als knaagdier liefhebbers zeer waarderen! Zo verteld de fabrikant geen fan te zijn van houtvezel vanwege het hoge stofgehalte. Toch wordt er gebruik gemaakt van houtvezel, maar zo zegt de fabrikant is er alles aan gedaan om deze compleet te ontdoen van stof. De bodembedekker is inderdaad stofvrij. Wij hebben deze uitgetest en komen tot de conclusie dat de Cotton N Fibre niet stoft.

joris no smell cotton n fibre knaagdier bodembedekking

WARMER DAN HOUTVEZEL

Door de combinatie van katoen en houtvezel heeft deze bodembedekker de eigenschappen van houtvezel met de voordelen van katoen. De combi is warmer dan enkel houtvezel.

KOUDER DAN KATOEN

Katoen kan in de zomer warm zijn, maar door de vermenging met houtvezel is het koeler en luchtiger.

TUNNELS MAKEN

Liefhebbers zijn altijd op zoek naar bodembedekkers of combinaties van bodembedekkers die het mogelijk maken voor de knaagdieren om tunnels te graven. Wij vinden de Cotton N Fibre zeker de moeite waard om uit te proberen. De bodembedekker is luchtig en vormbaar voor de dieren, waardoor creatieve hamstertjes eenvoudig holletjes en gangetjes kunnen maken.

HOE LANG GAAT HET MEE?

Lang! Korter dan Cotton N Cotton maar veel langer dan houtvezel.

Joris No Smell Cotton N Fibre

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »