Joris No Smell Cotton N Cotton voor knaagdieren

Joris No Smell Cotton N Cotton voor knaagdieren

Als het gaat om bodembedekking gemaakt van katoen dan is Joris No Smell de absolute nummer 1 wat ons betreft. We hebben verschillende soorten en merken katoen bodembedekkers uitgeprobeerd, maar Joris No Smell blijft onze favoriet. We gaan je ook vertellen waarom!

GROTE KWALITEITSVERSCHILLEN IN KATOEN UIT INDIA EN AFRIKA

Als het gaat om katoen zijn er grofweg twee grote verschillen in kwaliteit die worden veroorzaakt door de herkomst van de katoen. De twee locaties zijn Afrika en India. Katoen uit Afrika is veel beter van kwaliteit. Het is zacht, schoon, vaak ook lichter van kleur en belangrijker nog: niet behandeld met pesticiden. India staat er namelijk om bekend zeer veel anti pesticiden te gebruiken en dat wil je natuurlijk niet bij je dier in de kooi leggen. Ook is katoen uit India harder en bevat meer stof/zand. Kortom de kwaliteit laat te wensen over.

JORIS NO SMELL IS GEMAAKT VAN HOGE KWALITEIT AFRIKAANSE KATOEN

Joris No Smell is gemaakt van de beste Afrikaanse katoen. De katoen is natuurlijk en niet besproeid. Joris No Smell gaat echter nog een stapje verder. Mooie katoen is één ding, maar mooi in de zak is een volgende stap die sommige andere fabrikanten laten liggen. De katoen van Joris No Smell wordt namelijk met de hand gesorteerd voordat het in het pak wordt gedaan. Je moet je voorstellen dat dit echt mensenwerk is waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit van het katoen. Zoals bij elk productieproces kunnen er soms zaken meekomen die er eigenlijk niet in horen te zitten. Bij Joris No Smell wordt de kans wel heel klein dat dit gebeurd, door de menselijke controle.

JORIS NO SMELL COTTON N COTTON ADEMT

joris no smell cotton n cotton bodembedekkingStel je eens voor dat je gaat sporten en je hebt de keus uit een katoenen T-shirt of eentje van polyester. Welke ga je kiezen? Ik durf te wedden die van katoen! Katoen heeft een bijzonder hoge absorptie en polyester totaal niet. In een katoenen T-shirt blijft je droog en in eentje van polyester zul je tijdens het sporten zwemmen in je eigen zweet. Wat een vreemd voorbeeld, maar het geeft wel heel mooi het verschil weer tussen bodembedekkers gemaakt van katoen en sommige andere materialen.

Deze bodembedekker is niet alleen goed voor de economie, want de mensen in Afrika krijgen eerlijk betaald voor hun mooie product, het is ook nog eens goed voor je knaagdier! Katoen bedding is namelijk stofvrij vergeleken met zaagsel. Het is zacht en ademend. Dit laatste is belangrijk bij de nestbouw. Je zou er namelijk niet bij stilstaan, maar het is voor knaagdieren belangrijk dat hun nest goed ventileert. Als dat niet gebeurd kan de omgeving broeierig worden en in een dergelijke omgeving voelen bacteriën en andere ziektekiemen zich veel te prettig. Daarom is een bodembedekking die ademt heel belangrijk voor een goede hygiëne.

 

HOLLETJES BLIJVEN INTACT

Nog zo’n leuk feitje over de bodembedekking van Joris No Smell! De gemaakte tunnels blijven intact. Dit is vooral voor de gravers zoals hamsters en gerbils erg leuk. De tunnels die de dieren met veel zorg maken, blijven behouden en storten niet meteen in zoals dat gebeurd met sommige andere bodembedekkers.

3 MAAND HET VERBLIJF NIET VERSCHONEN?

Wat zou je ervan vinden om het verblijf van je hamster 3 maand niet meer te hoeven verschonen? Dat is een mooie tijdbesparing! Het kan namelijk met deze bodembedekking van Joris No Smell. Dankzij de absorberende kracht van katoen wordt de urine meteen opgenomen en luchtjes vastgehouden. Voordat je überhaupt een plasplek ontdekt ben je al een hele poos verder. Het zal bij konijnen en Cavia’s wel iets sneller gaan, maar katoen absorbeert vele malen beter dan de meeste andere bodembedekkers. Voor dieren die zindelijk zijn blijven we echter een toilet adviseren met maïs of back 2 nature korrels.

HAMSTERSCAPEN MET JORIS NO SMELL

Natuurlijk kan Joris No Smell heel goed gebruikt worden voor het populaire hamsterscapen, waarbij hamsterverblijven natuurgetrouw worden ingericht met veel bodembedekking. Een laag van 20 cm geeft de dieren een prachtige omgeving om heerlijk in te graven. Het feit dat de tunnels intact blijven is ook bij het hamsterscapen heel handig.  Daarnaast is het een zeer mooie vervanger voor veelal stoffig zaagsel en dat komt het welzijn en de gezondheid van de dieren weer ten goede.

JORIS NO SMELL VOOR HET BUITEN KNAAGDIER

Ook voor buitendieren is Joris No Smell heel goed geschikt. Met name de warmte vasthoudende eigenschap van katoen komt bijvoorbeeld de buiten konijnen ten goede. Een warm nestje in de winter is een must have!

Ook leuk om te weten dat Joris No Smell verschillende verpakkingen heeft, van klein naar groot. Heb je dus meer knaagdieren of meer bodembedekking nodig dan kun je een grootverpakking nemen waar maar liefst 140 Liter in zit. Ook heeft Joris No Smell verschillende andere soorten bodembedekkers met hun bijzondere voordelen voor de knaagdieren. We zullen in een volgende blog een andere variant van Joris No Smell bespreken.Joris No Smell cotton n cotton bodembedekking

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »