Ik en mijn Terracotta Huis

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel Foto's Marika Stoevelaar
  • Geplaatst in hamster, Huisvesting
  • 0
Ik en mijn Terracotta Huis

Het Terracotta huis is een echte aanwinst voor je hamster (mijn mening). Ik hou wel van multifunctionaliteit (wow lang woord). Zo is het Terracotta huis ook multifunctioneel, waarom? Nou bijvoorbeeld om de volgende redenen:

Voordelen van een Terracotta huis

  • Nagels: Het huisje kan helpen de nagels van je hamster te slijten. Met name als je hamster over het huisje heen klimt kan deze helpen de nageltjes te slijten. Ik hoor je al denken “ja maar hoe ga ik dat voor elkaar krijgen?” Het hamsterverblijf moet uitdagend blijven. Je kunt het huisje gebruiken als opstapje naar een volgende verdieping of er af en toe wat lekker op leggen.

IMG_9049dwerghamster terracotta huis

  • Koel: Het huisje blijft koel in de zomer. Net als bij graniet, en andere steensoorten koelt ook terracotta snel af, waardoor het koeler blijft in de zomer. Je kunt in de zomer het huisje ook omgedraaid in de bodembedekking leggen, dus als een bootje verzonken in de bodembedekking. Hierdoor maak je een soort inham die koel is en waar de dieren graag in gaan liggen.

IMG_9043

  • Vorm: De vorm van het huisje doet denken aan een holletje, wat de meeste kleine knagertjes en dus ook hamstertjes erg prettig vinden.
  • Ruim: Het huisje heeft een langwerpige vorm waardoor het op een prettige manier ruim is. Ronde huisjes zijn op een andere manier ruim. De dieren zitten altijd voor de ingang in een rond huisje. Door de langwerpige vorm is dat bij dit huisje anders.


Deze hamstertjes genieten in ieder geval van het terracotta huisje. Ze hebben dit huisje ook in hun verblijf staan. Zelfs een (kleine) Syrische Hamster kan er prettig in wonen. Dit is het Terracotta Huis 21 cm

syrische hamster terracotta huis

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »