Ik ben een Ratje en dit moet je weten!

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in Rat
  • 0
Ik ben een Ratje en dit moet je weten!

De meningen over Ratjes zijn zeer verdeeld, maar voor ons is er geen twijfel mogelijk "Ratjes zijn fantastische dieren en zeer intelligent"

ratjesIk ben een Ratje en dit moet je weten!


Om te beginnen zou ik voorop willen stellen dat ik zeer slim ben... echt! Misschien niet te bescheiden, maar zeker wel slim :) Ik ben ook een zeer goede klimmer en ben daarom vaak hoog in mijn verblijf te vinden. Dankzij mijn lange staart (die sommige mensen vies vinden) kan ik mijn evenwicht bewaren. Mijn staart helpt mij ook mijn temperatuur te regelen, dus wat je er ook van vindt... hij is onmisbaar voor mij :p

Ik ben ook een heel schoon diertje. Ik poets me wel 50 keer op een dag!

Mijn vriendjes

Ik ben zeer sociaal ingesteld. Ik hou van interactie, zowel met mijn soortgenootjes als met mijn verzorger. Hoewel sommige mensen denken dat ze een betere band met mij kunnen krijgen als ze mij alleen houden, is dat niet zo. Ik heb zeker 1 vriendje in de vorm van een soortgenootje nodig om echt gelukkig te zijn. Ik zal even in het kort uitleggen waarom dat zo is ;) Ik kan namelijk de echte ratten dingetjes doen met mijn ratten vriendje, dat kan met een mens niet. We kunnen lekker knus tegen elkaar aan liggen en elkaar zo warmte geven. We kunnen elkaar eten geven of samen het eten in ons verblijf verstoppen. Ook kunnen we achter elkaar aan rennen en klimmen in het verblijf en we kunnen met elkaar praten! Als ik al die dingen niet zou kunnen doen zou ik het heel jammer vinden.

Mijn verzorger

Ik raak heel gehecht aan mijn verzorger! Als deze geduldig en lief voor mij is, kan er een echte vriendschapsband ontstaan en hoort de verzorger bij onze groep. Het leukste vind ik het krijgen van snoepjes van mijn verzorger. Ik ren dan snel naar de opening van het verblijf om wat lekkers in ontvangst te nemen. Als het mag dan ren ik ook meteen over de arm naar de schouder en mag ik mee op pad. Het samen wandelen terwijl ik op de schouder zit, vind ik super leuk! Maar ik moet er wel eerst aan wennen hoor.

Ik vind het ook leuk als de deurtjes van mijn verblijf open gaan en ik over mijn kooi kan klimmen. Zodra ik klaar ben met klimmen ga ik gewoon mijn huisje weer in.

ratten speelgoedMijn speelgoed

ok... ik ben echt dol op spelen! Echt waar! Ik slaap meestal goed uit, maar tegen de avond, dan ben ik er helemaal klaar voor. Ik vind het fantastisch als er bijvoorbeeld hangmatjes of van die hangende huisjes in mijn verblijf worden geplaatst. Ook klimtouwen en ander klimspeelgoed vind ik heel er leuk/ Zo hoef ik me geen minuut te vervelen!

Mijn kooi

rattenkooiDie moet ruim zijn. Ik moet voldoende ruimte hebben om lekker te kunnen klimmen en spelen. De kooi moet ook wat hoger zijn, want ik vind het fijn om een beetje bovenin te slapen. Naast de ruimte die ik nodig heb, moet er ook voldoende ruimte zijn voor mijn vriendje zodat we ruimte hebben om samen te spelen. Het absolute minimum is 80 x 50 x 80 cm vind ik. Hoe groter hoe beter!

Qua inrichting vind ik speelgoed heel belangrijk en hangmatjes, want daar slaap ik echt heel graag in. Je kunt beter geen houten huisjes kopen voor mij, want ik wil nog weleens een plasje doen op mijn inrichting, dan is het handiger voor jou als de inrichting goed schoongemaakt kan worden ;)

Wist je dat ik mijn borstkas kan inhouden waardoor ik door kleine gaatjes kan kruipen?

Mijn eten

rattenvoerIk ben eigenlijk een hele makkelijke eter. Ze noemen me ook weleens een "omnivoor" dat betekend dat ik alles eet. Das waar ik vind alles lekker! Maar niet alles is even gezond voor mij. Je moet dus goed uitkijken met te veel snacks, want ik wordt snel dik. Ik eet dus zowel plantaardig als eiwitrijk eten. Je moet niet doorslaan met de eiwitten, want dat is ook niet gezond voor mij. Alles moet in balans zijn ;)

Tip! Een hard gekookt kippen eitje vind ik af en toe erg lekker

Mijn drinken

Ik drink eigenlijk alleen maar water. Heel soms krijg ik een vitamine druppeltjes in mijn drinken als ik een beetje verkouden ben. Ik drink mijn drinken het liefst uit een flesje dat elke dag ververst wordt. Ik hou van vers water!

Ik en mijn trucjes

Zoals gezegd ben ik een zeer intelligent diertje en dus kun je me ook trucjes leren. Als je me spelenderwijs laat zien wat de bedoeling is, dan kan ik genoeg van je leren!

Dank je wel voor het lezen, nu weet je alles over mij wat je moet weten!


BewarenBewaren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »