Ik ben een Hamster en dit moet je weten!

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in hamster
  • 0
Ik ben een Hamster en dit moet je weten!

Wie is er nou niet gek op hamsters? Deze lieve kleine pluizige diertjes met hun gevulde wangzakjes, doen menig hart smelten. Maar deze kleine vriendjes hebben een goede verzorging nodig en moeten daarvoor begrepen worden door hun verzorger!

Ik ben een Hamster en dit moet je weten!


Ik ben klein, maar heb wel veel ruimte nodig. Ik slaap overdag graag, maar ben in de avond en nacht heel actief. Ik eet mijn eten niet in één keer op, want ik hou van hamsteren. Ik ren graag, daarom heb ik een looopradje nodig. Zwemmen doe ik niet graag, ook niet als het warm is. Ik lig veel liever op iets koels.

Mijn verzorger

Ik ben blij met mijn verzorgers, vooral als ze me goed verzorgen. Ik vind het niet leuk om wakker gemaakt te worden als ik slaap en al zie ik er zo gezellig uit.... ik hou niet van gezelschap en krijg ruzie met soortgenootjes, daarom woon ik liever alleen!

Mijn tandjes

Sommige mensen lachen me uit omdat ik zulke grappige tandjes heb, maar daar kan ik heel goed mee knagen. Af en toe knaag ik aan dingen waar ik niet aan mag knagen, zoals de bank of de kleren van mijn verzorger, maar daar kan ik niets aan doen... ik proef nu eenmaal alles met mijn tandjes. Mijn tandjes blijven ook altijd doorgroeien, dus moet ik wel ergens op bijten. Die witte kalk knaagdsteen heb ik liever niet, daar kan ik steentjes van in mijn blaas krijgen, maar de natuurlijke knaag dingetjes zoals: wilgen takjes, hazelnoot takjes, linde en fruitboom takjes, vind ik heel lekker!

Los lopen

Ik vind los lopen heerlijk, maar jullie moeten wel opletten dat ik niet per ongeluk in een kabel bijt of iets anders waar ik mij pijn aan kan doen. Ook giftige planten zijn voor mijn gevaarlijk, omdat ik het onderscheid niet kan zien. Maar als je mij in een speciale ren doet, dan ben ik wel veilig, moet je wel bij mij blijven!

Mijn speelgoedlooprad hamster

Ik slaap overdag, maar in de avond en nacht ben ik super actief! Ik ben dol op rennen en dat doe ik het liefst in een loopradje. Het is wel belangrijk dat het loopradje de goede maat heeft. Als ik in een te klein loopradje ren kan mijn rug scheef gaan groeien en dat kan pijn gaan doen. Goede maten voor mijn zijn ongeveer: 28 - 30 cm

Als ik nog klein ben lijkt een looprad van 30 cm veel te groot, maar als ik helemaal groot ben, dan is dat best prettig rennen!

Het maakt me ook niet uit van welk materiaal het is. Soms plas ik ook weleens in het loopradje :o Maar dat komt omdat ik het rennen zo leuk vind, dat ik dan vergeet om naar de wc te gaan.

Lekker slapen

Ik ben dol op slapen. Wanneer mijn verzorger druk in de weer is overdag, dan lig ik lekker te slapen. Ik vind het fijn om op een rustige plek te slapen. Het liefst slaap ik in een zelfgemaakt nestje. Ik neem dan wat hennep, hooi of nestmateriaal en stop dat allemaal in mijn huisje om er vervolgens een lekker holletje van te maken. Heerlijk toch! De ingang maak ik ook een beetje dicht en dan kan ik lekker slapen!

Wat ik ook heel erg leuk vind is een hangmatje, daar slaap ik ook graag in! Het hangmatje moet wel groot genoeg voor mij zijn, zodat ik er goed in pas. Ook vind ik het fijn als het hangmatje lekker zacht is.

De kooi

Mijn kooi is heel belangrijk, want daar moet ik mijn hele leven in wonen. Het is dus belangrijk dat de kooi voldoet aan mijn wensen! Dat klinkt een beetje bazig, maar het is echt zo. Omdat ik alleen woon hoef ik niets te delen, dat scheelt. Ik wil echt niet met iemand samen wonen, dan krijg ik ruzie. Maar mijn kooi moet wel ruim zijn, ook al woon ik alleen. Ik vind een kooi van minimaal 60 cm goed, echt niet kleiner, maar nog beter is 70 of 80 cm.

Ik heb nog meer eisen voor mijn kooi:

  • De kooi mag niet op de vensterbank staan (i.v.m. de zon)
  • De kooi mag niet in de tocht staan, want dan word ik ziek
  • De kooi moet goed ventileren
  • De kooi moet een dik pak bodembedekking hebben zodat ik goed kan graven
  • De kooi moet gevuld zijn met leuke speeltjes, zodat ik mij in de avond en nacht niet hoef te vervelen :)

hamstervoer
Mijn eten

Ooh ik hou van lekker eten, daarom peuzel ik altijd de lekkerste zaadjes eruit. Mijn baasje zegt dat ik daar dik van word, maar daar trek ik mij niks van aan. Heel soms vult mijn baasje het voerbakje niet bij... tsja dan moet ik wel alles opeten :)

Een belangrijke eis die ik aan mijn eten stel is dat deze wel speciaal voor mijn soort gemaakt is. Ik wil daarom alleen hamstervoer!

Mijn drinken

Ik drink eigenlijk alleen maar water. Heel soms krijg ik een vitamine druppeltjes in mijn drinken als ik een beetje verkouden ben. Ik drink mijn drinken het liefst uit een flesje dat elke dag ververst wordt. Ik hou van vers water!

Een zandbak

Wat veel nieuwe baasjes niet weten is dat ik heel graag een zandbad neem. Hiervoor is chinchillazand heel goed geschikt omdat het mijn haartjes beschermt en schoonmaakt. In de zomer als het warm is, is een zandbad erg verfrissend voor mij.

Dank je wel voor het lezen, nu weet je alles over mij wat je moet weten!


BewarenBewarenBewarenBewaren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »