Houten Boomstam Speciaal voor knaagdieren

Houten Boomstam Speciaal voor knaagdieren

Je hebt ze vast weleens gezien, de houten boomstammen voor kleine knaagdieren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten van 15 tot 30 cm. Wij gaan je nu laten zien hoe je een "Boomstam Speciaal" voor je knaagdieren maakt!

tarwe aren met houten boosmtamOOK VOOR GROTERE KNAGERS

Hoewel de boomstammen met name voor kleine knaagdieren gebruikt worden, zijn ze ook heel leuk voor de grotere knagers. Je kunt ze bijvoorbeeld vullen met hooi of met wat lekkers beplakken. Wij hebben voor deze blog wat leuks bedacht met Tarwe aren en Haver.

Doordat de boomstammen gaten hebben kunnen ze heel leuk gevuld worden met bijvoorbeeld tarwe aren of haver. Het voordeel is dat de plantjes recht overeind blijven staan in het verblijf en hierdoor bosjes ontstaan. Dit staat heel mooi bij Hamsterscaping of in een natuurlijk verblijf!

Het is eigenlijk heel simpel!

  1. Je neemt een houten boomstam
  2. Je neemt een handje vol tarwe aren of haver en drukt deze in een gat
  3. Het boomstammetje begraaf je voor een deel in de bodembedekking


... en klaar!

INGRAVEN IN DE BODEMBEDEKKING

Als je de boomstam iets ingraaft in de bodembedekking lijkt het net of de plantjes uit de bodembedekking groeien. Je kunt er zoveel plaatsen als je wilt. Op deze manier maak je ook beschutting voor je kleine knager waardoor hij zich ook meteen veiliger voelt.

VEZELTJES KNABBELEN

haver in een boomstamtunnel houtKleine knaagdieren knabbelen graag aan tarwe en haver. Dit is van oorsprong hun natuurlijke eten. De tarwe en haver zorgen voor vezels en heel veel knabbelplezier.

Hier links op de foto is een houten boomstam te zien waar een pluk haver in is gestopt. Dit is de Puik Haver. Handig is dat deze al als een pluk verpakt is en daardoor nog makkelijker in de boomstam te plaatsen is.

De haver pluk is wel zwaarder dan de tarwe aren. De boomstam moet daarom goed in de bodembedekking geplaatst worden zodat het geheel niet omvalt.

BENUT DE GATEN!

De boomstamtunnels hebben meerdere gaten. Je kunt er dus voor kiezen om meerdere gaten te vullen met plantjes of lekkers. Twee haver pluimen naast elkaar zorgen voor een flinke bebossing in het verblijf.

tawer en haver boomstam

Reacties

  1. DRD Knaagdierwinkel DRD Knaagdierwinkel

    Hartelijk dank voor je reactie Marjolein! Om heel eerlijk te zijn hebben we nog nooit van een dergelijk geval bij knaagdieren gehoord. Als je tegen de vezels in wrijft dan kunnen de tarwe aren inderdaad wel prikken. De dieren zijn hier echter heel behendig mee :) Mochten ze toch op een onhandige manier door een bos tarwe aren heen lopen dan biedt de vacht extra bescherming :) Mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag!

  2. Marjolijn Marjolijn

    Ik vind het er heel leuk uit zien maar wat ik mij afvroeg, tarwe aren, die prikken toch in de huid en kunnen eronder kruipen, is dit niet gevaarlijk?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »