Hoeveel bodembedekking heb je nodig?

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in Bodembedekking
  • 0
Hoeveel bodembedekking heb je nodig?

We krijgen regelmatig de vraag, hoeveel bodembedekking gebruikt moet worden voor een verblijf. Het berekenen van de benodigde hoeveelheid is eenvoudig, kijk maar even mee.

Voor de meeste bodembedekkers van tegenwoordig geldt het advies dat er minimaal een laagje van 5 cm in het verblijf gebruikt moet worden. Een laagje van 5 cm zorgt er namelijk voor dat de bodem van het verblijf goed bedekt is en daardoor het vocht en de geurtjes goed ingesloten kunnen worden.

bodembedekking back 2 nature

Hogere bodemlaag noodzakelijk

Bij sommige knaagdieren zoals de Hamster en de Gerbil, is het goed om de bodemlaag dikker te maken. Deze knaagdieren zijn namelijk van nature echte gravers. Om hun natuurlijke gedrag te kunnen vertonen hebben ze een dikkere bodemlaag nodig. Dat wil echter niet zeggen dat het dezelfde bodembedekker moet zijn. Het handigste is in lagen te werken. Veel klanten van ons gebruiken bijvoorbeeld Back 2 Nature of Corbo als onderste laag en daar bovenop bijvoorbeeld carefresh of Zaagsel. Dus een onderlaag van compacte bodembedekker en een bovenlaag van luchtige bodembedekker. De bovenlaag is dan luchtig waardoor de dieren goed kunnen graven.

hamster zaagselVoor de grotere knaagdieren volstaat een stevige bodemlaag. Voor konijnen kan bijvoorbeeld een toilet gebruikt worden om bodembedekking te besparen.

Het berekenen van de bodemlaag

Hoewel iedereen het liefste in gewicht spreekt, is het voor de bodembedekking het eenvoudigste om in volume te praten. Maar de omschakeling is soms lastig, daarom helpen we graag een handje mee ;) Om te berekenen hoeveel liter bodembedekking je nodig hebt voor in het verblijf doe je het volgende:

Lengte x Breedte x Hoogte (van de laag)


Let op! Om de Liters van alleen de bodembedekker te berekenen moet je de hoogte van de bodemlaag nemen en niet de hoogte van het verblijf. Als je de hoogte van het verblijf neemt, dan bereken je namelijk de totale inhoud van het hele verblijf.

Voorbeeld:
Je hebt een verblijf van bijvoorbeeld 60 x 30 x 30 cm en daar wil je graag een laagje bodembedekking in van 5 cm, dan wordt de berekening:

60 x 30 x 5 = 9 Liter

Artikel omschrijving

Wij hebben de berekening ook gemaakt en als voorbeeld bij alle bodembedekkers geplaatst. Maar mocht je een verblijf hebben dat afwijkt van de standaard maten, dan is het berekenen dus heel eenvoudig.

Nooit meer te weinig bestellen

Een groot voordeel van het zelf vooraf berekenen is dat je weet hoeveel bodembedekking je moet kopen. Online bodembedekking bestellen en er thuis achter komen dat je toch te weinig hebt besteld is vaak erg teleurstellend.

Liters vs Kilogram

Het vervelende is dat de ene bodembedekker aangeduid wordt met Liters en de andere door middel van kilogram. Wij hebben op onze website daarom beide. Het kan zijn dat in de titel een "kg" staat, maar in de omschrijving hebben we de Liters erbij gezet. Wij zijn van mening dat hierdoor de artikelen veel beter vergeleken kunnen worden en een berekening makkelijker maakt

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel of heb je hulp nodig bij het berekenen van de hoeveelheid benodigde bodembedekking, mail ons gerust wij helpen je graag verder!


BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »