Hoe gebruik je de Joris No Smell Bodembedekking?

Hoe gebruik je de Joris No Smell Bodembedekking?

De bodembedekkers van Joris No Smell vormen samen een bijzondere groep met verschillende leuke toepassingsmogelijkheden. In deze blog vertellen we je wat meer over de verschillende mogelijkheden die er zijn per productsoort. Hoe je ze kunt gebruiken en hoe je ze kunt combineren om tot een fantastisch resultaat te komen!

joris no smell afrikaEEN BIJZONDER VERHAAL

Allereerst moet gezegd worden dat het verhaal achter Joris No Smell uniek is. Het begint allemaal in Afrika waar een prachtig natuurproduct wordt vervaardigd dat de plaatselijke bevolking met veel liefde tot stand brengt. Door traditionele kennis over plant en dier af te stemmen ontwikkelden de West Afrikanen samen met Joris No Smell de ecologische verantwoorde bodembedekker voor in de knaagdierkooi. Joris No Smell was de allereerste die dit unieke product introduceerde in de knaagdierwereld.

Inmiddels vele malen gekopieerd en zeker niet altijd in de kwaliteit die Joris voor ogen had. Hierbij wordt katoen uit andere landen zoals India gebruikt. Deze Idiaanse katoen is veelvuldig gesproeid met antipesticiden waardoor deze schadelijk kan zijn voor de gezondheid van uw knaagdier. Waar de kopieerders stil bleven staan heeft Joris zich verder verdiept in het welzijn en de daarbij behorende leefomgeving van de dieren, waarbij ook het welzijn van de verzorger(ster) niet uit het oog verloren is.

De gezondheid van je dier begint vanaf de grond waar hij op leeft!

JORIS NO SMELL COTTON N COTTON SERIE

De Cotton, oftewel de katoen serie bestaat uit:

 • Joris No Smell Cotton N Cotton - 100% Afrikaanse Katoen
  Deze bodembedekker is heel zacht en heeft een zeer grote absorptie kracht. De unieke eigenschappen van katoen komen helemaal tot hun recht en de dieren zitten altijd zacht en droog. Deze bodembedekking is heel goed te gebruiken als zachte bodembedekking voor grotere knaagdieren en voor de kleine knagers geeft de katoen een zeer goede basis voor het maken van tunnes. Groot voordeel is dat deze bodembedekking niet stoffig is. Naast de functie van bodembedekking is de katoen ook zeer geschikt als nestmateriaal voor alle knaagdieren. Katoen is een natuurproduct dat "ademt" dus goed luchtdoorlaat en ventileert. Dit zijn bijzonder belangrijke eigenschappen voor in een nestje dat vaak zeer afgesloten is. Ook voor in een nachthok van konijntjes.
 • Joris No Smell Cotton N Fibre - 100% Afrikaanse Katoen + Houtvezel
  Alle voordelen van katoen gecombineerd met houtvezel geeft deze Joris variant een unieke basis voor het hamsterscapen. Tunnels blijven intact door de unieke combinatie van katoen en houtvezel. De mix is zeer zorgvuldig samengesteld en de houtvezel effectief ontstoft voor een gezonde leefomgeving. Ook deze is voor de grotere knaagdieren zeer geschikt als zachte en goed absorberende bodem.
 • Joris No Smell Cotton N Card - Afrikaanse Katoen + Karton + eierdoosjes
  In eerste instantie misschien een vreemde combinatie, maar als je het eenmaal hebt gebruikt dan zie je exact wat de dieren ermee doen, die weten er wel raad mee! Deze unieke mix geeft een andere beleving aan de knaagdieren. Ook deze bodembedekking is zeer geschikt als zachte bodem voor grotere knaagdieren, maar ook voor de kleine knagers heel leuk! Door de verschillende componenten in de bodembedekking is deze speelser. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van het rond strooien van eten of verstoppen van eten in de bodem om foerageren te bevorderen dan is deze bodembedekking erg geschikt. De dieren moeten actief tussen de karton en eierdoos stukjes zoeken om hun lekkers te vinden.joris no smell cotton n cotton knaagdier


JORIS NO SMELL CARD N CARD SERIE

joris no smell cotton n cardDe Card, oftewel karton serie bestaat uit:

 • Joris No Smell Card N Card Bruin
  Deze bodembedekking bestaat geheel uit karton. In Engeland zijn ze al lange tijd overtuigd van de voordelen van karton. Vooral voor Ratten een zeer fijne bodembedekker, want 100% stofvrij en dat is heel erg belangrijke voor deze dieren. Daarnaast is het ook weer een speelse bodembedekking, leuk voor in een speel- en graafbak. Ook ideaal te gebruiken als toplaag om foerageren mogelijk en leuke te maken.
 • Joris No Smell Card N Card Mix - karton + eierdoosjes
  Karton met een twist noemen wij deze ook wel. De mix combineert de voordelen van karton met eierdoosjes. De eierdoosjes geven deze bodembedekking extra luchtigheid en kleur. Voor de dieren is het een iets andere beleving.
 • Joris No Smell Card N Card Colours - 100% eierdoosjes
  Een bodembedekker geheel gemaakt van versnipperde gekleurde eierdoosjes. Deze bodembedekking is luchtiger en zachter dan de variant met alleen karton. Door deze luchtigheid is het verblijf snel gevuld en heb je ook niet zoveel nodig. Ook deze bodembedekking kan gecombineerd worden met de andere varianten en is ook erg leuk als toplaag voor het foerageren. Net als de karton is deze ook stofvrij.joris no smell card n card mix

JORIS NO SMELL KOKOS SERIE

 • Joris No Smell Exotic N kokos - 100% Natuurlijke kokos
  Het idee om kokos als bodembedekking te gebruiken is vrij nieuw, maar heel erg leuk. De "Hamsterscapers" zijn hier al dol enthousiast over! Naast dat kokos bijzonder goed absorbeert en luchtjes vasthoud oogt het ook nog eens prachtig. Vooral in een natuurlijk verblijf maakt de kokos het geheel helemaal af met zijn diepbruine kleur. Ook deze is weer heel leuk geschikt als toplaag voor om het foerageren verrassend te maken!joris no smell exotic n kokos

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »