Hoe gaat hamsteren in zijn werk?

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • 0

Hoe gaat Hamsteren in zijn werk? Het hamsteren is een werkje op zich. De hamster pakt een stukje voer en stopt deze in zijn mond. Vervolgens maakt de hamster kauwbewegingen en gebruikt zijn voorpoten om het voer goed in de wangzak te krijge...n. Bij grotere stukken voer zijn meer kauwbewegingen nodig dan bij kleinere stukjes voer. In een onderzoek van Carolyn Buckley zijn bij een Syrische Hamster...

Hoe gaat Hamsteren in zijn werk? 

 
 
Het hamsteren is een werkje op zich. De hamster pakt een stukje voer en stopt deze in zijn mond. Vervolgens maakt de hamster kauwbewegingen en gebruikt zijn voorpoten om het voer goed in de wangzak te krijge...n. Bij grotere stukken voer zijn meer kauwbewegingen nodig dan bij kleinere stukjes voer. In een onderzoek van Carolyn Buckley zijn bij een Syrische Hamster 3 tot 25 kauwbewegingen geregistreerd (grote stukken) en 2 tot 12 kauwbewegingen voor kleinere stukken voer. De kauwbeweging bij het positioneren van het voer is korter dan een kauwbeweging tijdens het eten zelf.
 
Onderzoekers denken dat de linker voorpoot gebruikt wordt om de rechter wangzak te vullen en de rechter voorpoot om de linker wangzak te vullen. Bij nog kleinere stukjes voedsel gebruikt de hamster zijn voorpoten niet meer, maar helpt het voedsel op de goede plek te komen door zijn tong te gebruiken.
 
 
 
Bron: De Russische Dwerghamster.nlMeer weergeven

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »