Het houden van fretten blijft verboden in New York

Het houden van fretten blijft verboden in New York

Slecht nieuws voor Amerikaanse liefhebbers van het marterachtige beestje: New York behoudt de ban op het houden van fretten als huisdier. De gezondheidsinspectie stemde dinsdag voor een motie om het verbod in stand te houden.

Wettelijk verboden

Voormalig burgemeester van New York, Rudolph Giuliani, zorgde in 1999 voor een wetsvoorstel waarin het houden van fretten illegaal werd gemaakt. Dit werd gedaan om gevallen van hondsdolheid tegen te gaan.

fret en retten houden

Ook in bepaalde andere staten, zoals Californië en Washington DC, wordt het diertje beschouwd als een wild dier en is het dus tegen de wet om deze in huis te houden.

Wist je dat?

De fret in Nederland valt onder de jachtwet? Dit betekent dat een fret niet los (of aan een riempje) mag lopen in een gebied waar vermoed kan worden dat de fret gebruikt wordt voor het opjagen van dieren uit de jachtwet.

Positieflijst

Momenteel staat de Fret op de lijst van diersoorten die nog beoordeeld moeten worden. Het is dus nog even de vraag of de Fret in Nederland mag blijven, gehouden mag worden onder voorwaarden of vrij gehouden mag wroden.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »