Het baasje achter het knagertje - interview met een vaste klant

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in hamster
  • 1
Het baasje achter het knagertje - interview met een vaste klant

We spraken kort geleden één van onze vaste klanten die regelmatig de boodschapjes voor haar knagertjes bij ons doet. Wij vroegen ons af, voor wie worden de boodschapjes gedaan? :) en wie is het baasje achter het knagertje? Silvia van Stralen verteld over haar Dwerghamsters.

Vertel iets over jezelf, Hobby? Andere dieren?


Hoi ik ben Silvia, en vanaf geboorte al in contact geweest met dieren, zou me geen leven voor kunnen stellen zonder dieren, mijn ouders hebben me kennis laten maken met van alles aan huisdieren, katten, honden, hamsters, ratten, cavia,s, konijnen, paarden, vissen, wandelende takken, muizen, kippen, noem maar op.

Mijn voorkeur ging uit naar honden, knaagdieren en reptielen.

Dus toen ik op mezelf ging wonen was er als eerste huisdier een hond, later 2 en van lieverlee kwamen er meer dieren in huis met op dit moment toch als aller-gezelligste mijn russische dwerghamsters en mijn honden.

Vertel iets over je dwerghamster hobby. Wanneer begonnen? Hoeveel dieren?


Op dit moment, het wisselt wel, heb ik 22 eigen rusjes, daarnaast zijn er met regelmaat meer rusjes als mijn koppels ukken krijgen.

Ik heb volwassen diertjes waar ik mee fok en ook ( vooral de oudjes ) zijn hier als knuffel.
Ik ben begonnen met deze hobby in oktober 2009, mijn eerste koppeltje waren Baileys en Husky die ik gekocht had bij Marika, De Russische Dwerghamster. Ik begon met 1 glazen bak van 60 x 30 x 30 cm met een opbouw en daarna kwamen er meer glazen bakken. Wat op dit moment is uitgebouwd tot 22 glazen bakken waarvan er 10 in de huiskamer staan en 12 boven in een slaapkamer die omgebouwd is tot hamsterkamer. Hier heb ik net zo'n stelling tegen de muur als in de huiskamer.

Als je veel rusjes hebt zul je moeten zorgen voor veel huisvesting want het zijn solitaire dieren die ieder hun eigen hok willen hebben. En daar moet je natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Omdat mijn dochter niet meer thuis woont nu ze volwassen is heb ik haar kamer in beslag genomen en er een mooie hamsterkamer van gemaakt.

Wanneer er dus geen koppels samen zitten dan hebben ze ieder hun eigen glazen bak, in de huiskamer heb ik altijd de koppels zitten en de moeders met jongen, de mannen zitten boven.
Ik wil de hamsters die drachtig zijn of jongen hebben altijd goed in zicht hebben zodat ik me er volledig mee bezig kan houden, vind het ook heel belangrijk om lekker te knuffelen met de jongen zodra ze 14 dagen zijn zodat ze helemaal gewend zijn aan handen als ze naar de nieuwe baasjes gaan.

De mannen zijn lekker zelfstandig en als ik naar boven ga om te voeren krijgen ze daar allemaal hun knuffels en aandacht, iedere dag komen de hamsters allemaal even in handen want ik vind contact met mijn diertjes heel belangrijk.Shop je veel online?


Ik shop best wel veel online, ik vind het gemakkelijk heb een hekel aan winkelen zeker als het erg druk is, online kun je rustig kijken wat je nodig hebt en het wordt thuisbezorgt dus je hoeft niet te sjouwen, het meest shop ik voor mijn huisdieren, hondenvoer, knaagdierenvoer en natuurlijk ook speeltjes voor de dieren.

Waar moet een goede (knaag)dierenwinkel aan voldoen volgens jou?


Een goede winkel moet veel in het assortiment hebben maar wel verantwoordde dingen. Online geldt dit niet ( alhoewel je ook goede informatie over het object wat je wilt kopen wil hebben ) maar wanneer je naar een dierenwinkel gaat moet er ook de juiste informatie worden gegeven daar schort het nog wel eens aan. Ik krijg bijvoorbeeld vaak mensen bij mij op bezoek die voor hun hamstertje een loopwiel hebben gekocht die veels te klein is en dan krijg ik van hen te horen "ja maar in de dierenwinkel zeiden ze dat dit voor een dwerghamster is".

DRD Knaagdierwinkel heeft heel veel in het assortiment, wat ik soms jammer vind is dat er soms producten niet op voorraad zijn ( betekend alleen maar dat ze goede zaken doen) en dat er ook producten soms ineens niet meer te koop zijn ( dit kan natuurlijk ook aan de fabrikant liggen) maar ik shop graag bij DRD Knaagdierwinkel want ze leveren altijd super snel en netjes en wanneer er iets niet klopt of tijdens vervoer kapot is gegaan wordt dit altijd netjes opgelost.

Wat koop je zoal bij DRD knaagdierwinkel?

papier nestmateriaal
Ik koop veel voer bij DRD knaagdierwinkel voor mijn rusjes, verder waterflesjes, nestmateriaal ( van papier), carefresh , en soms ook speeltjes. Maar dus voornamelijk voer.

Wat zijn leuke speeltjes voor jou dwerghamsters en waarom?


Voor mijn ukken vind ik de holle boomstammen erg leuk, daar kunnen ze lekker doorheen kruipen en aan knagen.

Ik merk bij de nestjes dat ze de Elmato Iglo erg leuk vinden, lekker ruim dus ze kunnen er lekker met z'n allen in liggen en ze vinden het erop klimmen erg leuk.

Voor mijn koppels vind ik de Beeztees houten hamster iglo erg fijn omdat er twee openingen zijn dus genoeg luchtverversing. De vrouwtjes vinden het een ideale plek om  hun jongen te werpen.

Wilgenbruggetjes zijn de hamsters ook altijd heel blij mee.

wilgenbrug hamster


Verder geef ik toiletrolletjes waar ik van alles in verstop tussen hamsternest papier van beeztees, ze kunnen dan lekker rommelen en bezig zijn om bv gedroogde meelwormpjes of zonnebloempitjes tussen het nestmateriaal uit te zoeken.

 

Welk voer gebruik je voor je dwerghamster en waarom?


dwerghamster menu vital vitakraftAls voer  voor mijn rusjes heb ik Versele laga mini nature wat ik voorheen altijd mengde met Witte Molen premium dwerghamstervoer maar deze lijn is veranderd en dat beviel mijn hammies niet zo dus nu heb ik nog steeds Versele laga mini nature wat ik meng met Vitakraft Premium dwerghamstervoer. Beide soorten zijn gemengd voer, en worden goed door mijn hamsters gegeten.

Ik ben geen fan van alleen brokken voeren omdat ik het leuk vind om mijn hamstertjes lekker te zien scharrelen en zoeken en ik ben gewoon streng als het voerbakje de volgende dag niet leeg is krijgen ze een dag heel weinig voer zodat ze ook de minder lekkere dingen opeten en dat gaat prima.

Beide merken is een voer wat niet uit grote stukken bestaat dus is ook ideaal om te hamsteren.

Heb je nog een leuke tip voor dwerghamster bezitters?


Wanneer je je hamstertje lekker vrij rond wilt laten lopen en niet wil dat ie onder de kast of bank kruipt of aan elektrische snoeren knaagt met de nodige gevolgen van dien, ga dan eens lekker met je hamster naar de badkamer. Vaak kunnen ze daar nergens onder, tussen of aan knagen wat gevaarlijk is en ze hebben een heerlijke ruimte om te lopen. Lekker samen op de grond, wat leuke speeltjes erbij en genieten.HAMSTERY DREAM BABY
www.freewebs.com/caviastaldreambabyReacties

  1. Silvia Silvia

    Hoi hoi, artikel blijft leuk alleen mijn website is inmiddels veranderd naar www.hamsterydreambaby.nl

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »