Help de weerstand van uw knager tijdens de winter

Help de weerstand van uw knager tijdens de winter

De winter staat weer voor de deur en daarmee een uitdaging voor de weerstand van uw knaagdier.

Ondanks dat de winter ook zijn mooie kanten heeft, kan het voor knaagdieren een hele uitdaging zijn om aan de verandering te wennen. Met name hele jonge dieren of oudere en zieke dieren kunnen soms wel een beetje hulp gebruiken bij het versterken van hun weerstand.

Doordat de dagen korter worden komen ook dieren veel minder in contact met zonlicht. Dankzij zonlicht wordt er vitamine D aangemaakt in de huid. Vitamine D speelt een belangijke rol bij de weerstand. Door een tekort aan vitamine D kan de weerstand afnemen met ale gevolden van dien. Gezonde voeding met daarnaast vers fruit en groente biedt in de meeste gevallen voldoende vitamine en mineralen om gezond en wel de winter door te komen.

Ondersteuning voor de weerstand

Ter ondersteuning van de weerstand van knaagdieren in de winter, maar zeker ook daarbuiten kan gebruik gemaakt worden van:

Vitakraft Vita Med 23 Verminderde WeerstandVitakraft weerstand

Wanneer heeft je knager Vita Med 23 nodig? Als je knaagdier er ziekelijk en angstig uitziet en geen  ondernemingslust meer heeft of zich isoleert van de groep. De vacht is dof, de drang om te spelen is matig. Biologische remedie bij infecties, ontstekingen en ter versterking van het immuunsysteem.

Voor de mensen die thuis zijn i de Homeopathie: 100 gram korrels bevatten 1 gram melange van: Amylium nitrosum C6, Aristolochia clematitis C8, Echinacea C6.

Ga naar Vitakraft Vita Med 23 Verminderde Weerstand


Quiko
Activ+ Weerstand

Quiko activ+ weerstand knaagdierQuiko Activ is een gezonde snack met ei, honing en oregano. Deze snack helpt de weerstand versterken. Oregano heeft van oudsher als een opwekkend en versterkend kruid met een ontstekingsremmende werking. Honing is van oudsher antibacterieel, slijmoplossend en is rijk aan gemakkelijk verteerbare suikers en versterkt het afweersysteem. Ei is een bron van proteïnen en heeft hierdoor en versterkende werking voor uw knaagdier.

Voeg dagelijks tot maximaal 10% Quiko Activ+ bij het dagelijkse voer of als beloning tussendoor. Bij dieren die verzwakt en/of wat ondersteuning kunnen gebruiken kan meer gegeven worden.

Ga naar Quiko Activ+ Weerstand


Quiko
Lemon C Vitamine

Quiko lemon knaagdierVitamine C wordt door de meeste knaag(dieren) door het lichaam aangemaakt. Cavia's kunnen zelf geen vitamine C aanmaken.

Vitamine C wordt met name door stress en dus ook bij ziekte versneld afgebroken door het lichaam. Het kan daarom toch ook een ondersteunende werking hebben voor dieren die zelf vitamine c aan kunnen maken, maar die tijdelijk verzwakt zijn of veel stress hebben.
Ga naar Quiko Lemon C Vitamine

Naast bovenstaande zijn er ook nog verschillende goede Vitamine C supplementen, zoals:Tot slot

Een goede uitgebalanceerde voeding en verse groenten en fruit zijn essentieel voor een goede gezondheid van je lieve knager! Wij wensen alle knagers een sterke en vooral gezonde winter!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »