Hamstertjes in Lavazand

Hamstertjes in Lavazand

Vandaag heb ik lavazand meegenomen naar huis. Ik vind het persoonlijk erg mooi zand. Het is zwart van kleur, een keer wat anders dan de standaard zand kleur :p

lavazandDe jonge hamstertjes hebben vandaag voor het eerst kennis gemaakt met zand. Ik geef de ouderdieren regelmatig een zandbakje. Ze vinden het niet alleen leuk om in te rollen, maar het draagt ook nog eens bij aan een goede vachtverzorging. In de zomer zorgt het zelfs voor afkoelling.


Maar terug naar het lavazand. Ik heb deze gebruikt: Ferplast Lavazand 4 kg


De hamstertjes zaten in het begin te kijken van wat is dat nou?! en even later ging 1 kleintje zich wassen… en toen de volgende en de volgende… en toen waren ze allemaal ineens druk aan de poets! haha ik wist niet hoe snel ik mijn camera erbij moest pakken! LOL

dwerghamsters in lavazand

dwerghamsters wildkleur in lavazand

dwerghamsters lavazand zwart

dwerghamster lavazand


Het is eigenlijk wel interessant om te zien hoe de dieren zich gedragen. Ze hebben nog nooit in hun leven zand gezien en toch weten ze precies waarvoor het bedoeld is. Het rollen hadden ze allemaal nog niet onder de knie, maar de drang om zich te wassen was absoluut aanwezig. ZAND = WASSEN en daarom kregen ze allemaal signaal om te gaan wassen, zand lijkt hierdoor een soort trigger te zijn.

dwerghamster lava zand

dwerghamster lavazand

dwerghamsters in lavazand


Ik zag ook duidelijk verschil tussen het ene en het andere nestje. Het W3 nestje (hierboven met de mandarijn te zien), was een stuk rustiger en terughoudender dan het X4 nestje. De laatste ging helemaal los :)


Wat kun je met lavazand?

Je kunt het gebruiken als vulling voor een natuurlijk verblijf. Of in een zandbakje doen. Het is grover dan normaal chinchillazand, stoft niet en ziet er leuk uit. Een leuke afwisseling van structuur en kleur voor in het zandbakje bijvoorbeeld.


Reacties

  1. Mariska Mariska

    Ik heb het zand ook voor mijn hamsters gekocht en ze vinden het echt leuk! Hierna wil ik ook het woestijnzand proberen

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »