Hamsternest... wat is het eigenlijk?

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel Foto's Marika Stoevelaar
  • Geplaatst in hamster, Nestmateriaal
  • 0
Hamsternest... wat is het eigenlijk?

Wat is het? Zijn het hamsterwatten? Nee hoor!

hamsternest voor muis, hamster, gerbil, ratNee hoor, geen zorgen het zijn geen hamsterwatten. We weten als geen ander dat hamsterwatten in het verleden voor problemen hebben gezorgd bij (kleine) knaagdieren zoals Hamsters en daarom vindt je ze niet terug in onze digitale schappen.


In plaats daarvan bieden we nestmateriaal aan dat veilig voor je knaagdier is. We nemen “Hamsternest” even als voorbeeld. Het lijkt er namelijk op dat dit nestmateriaal voor veel mensen op hamsterwatten lijkt. Dat is echter onjuist. Hamsterwatten zijn echte watten, wollig en van (vaak) synthetisch materiaal. “Hamsternest” is anders. Dit nestmateriaal is gemaakt van (verteerbaar) papier.

Wat betekend verteerbaar papier?

Dat houdt in dat als een knaagdiertje toch besluit het papier op te eten – is tegen zijn natuur in – het papier gewoon wordt uitgepoept. Uiteraard kan het wel schadelijk zijn als een dier zich gaat vol eten met nestmateriaal. Dat wil weleens gebeuren als een knaagdier problemen met zijn tanden zijn. Regelmatige gezondheidsinspectie is altijd belangrijk om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Wat kun je er allemaal mee doen?

Van alles!


Knaagdieren verwachten creativiteit van hun verzorgers! Sommige knaagdieren zijn nachtdieren en slapen de hele dag. Overdag gebeurd er dan niet veel in het verblijf, maar s nachts is het feest. Daarom is het belangrijk om knaagdieren uitdaging te bieden, zodat ze lekker bezig kunnen zijn.


Het “Hamsternest” is gemaakt van papier. Het zijn eigenlijk allemaal sliertjes papier. Kleine knaagdieren zoals: Muizen, Hamsters, Gerbils, zullen instinctief het papier gaan verzamelen voor hun nestje. Je kunt het nestmateriaal in het verblijf leggen, maar je kunt er ook een uitdaging van maken, door het “Hamsternest” bijvoorbeeld in een wc rolletje te proppen of in een houten boomstammetje. De dieren moeten dan extra hun best doen om hun nestmateriaal te verzamelen en dat is leuk!

Wanneer vervangen?

Als de dieren eenmaal een nestje hebben gemaakt en in hun huisje of slaapplekje hebben gelegd, is het afhankelijk van het diertje wanneer het verschoont moet worden. De ene knager plast en poept in zijn huisje en bevuilt op die manier ook zijn nestmateriaal, een ander knagertje doet dit niet en houdt alles langer schoon.


Tip!

Het nestmateriaal is verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren. Het is zo ook heel leuk te combineren met de gekleurde bodembedekkers van Carefresh ;)

carefresh blue, pink, ultra, natural

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »