Hamsterbuizen natuurlijk voor Hamsters

Hamsterbuizen natuurlijk voor Hamsters

Als je hamsters observeert in gevangenschap dan zie je al snel dat ze heel graag holletjes maken. Ze begraven zichzelf regelmatig onder het zaagsel en proberen kleine gangetjes te maken. Dit gedrag is er niet voor niets. In het wild worden er namelijk ook holletjes gemaakt.

DE HAMSTERBURCHT

Dwerghamster.nl
Slaapplaats 2. Voorraadkamers 3. Niet gebruikte gang 4. WC
klein

buizenset ferplast hamster webshopZoals je kunt zien worden er verschillende kamers gemaakt, een voorraadkamer om het voedsel in op te slaan voor de winter, een wc waar de behoefte wordt gedaan, slaapkamers en natuurlijk in- en uitgangen, vaak hebben ze twee in of uitgangen. Er is meestal ook een nestkamer waar de jongen zitten.

De meeste hamster gangenstelsels bevatten 6 gangen. De gangenstelsels zijn in de zomer bekleed met mos. Om zijn holletje in de winter ook warm te houden sluit dehamster alle ingangen en laat er maar één open. Ook bekleed hij alle gangen met dieren vacht die hij onderweg vindt of ander soort nestmateriaal die hij tijdens zijn nachtelijke wandelingen meeneemt. De temperatuur in de gangenstelsels ligt meestal rond de 16,7 °C.

Nabootsing van de natuur

Onze hamstertjes zijn echter gravers. In de natuur hebben ze complete burchten. Deze gangenstelsels graven ze zelf uit. Onze hamstertjes vinden gangen dus van nature vertrouwd. Om deze ervaring in de kooi na te bootsen kun je buizen rondom de kooi plaatsen of zelfs in de kooi leggen.


hamsterbuis connectorHamsterkooi ombouwen

Als je een kooi hebt die uitgebreid kan worden met buizen dan is dat natuurlijk helemaal mooi! Een bekend merk die deze kooien maakt is Ferplast. Maar je kunt ook je bestaande kooi omtoveren tot een buizenkooi. Je knipt de tralies door, zet er een connector tussen en klaar is kees :)

Hier rechts zie je een afbeelding van een Ferplast buizen aansluitstuk/connector. Deze zet je tussen de uitgeknipte tralies en dan kun je alle buizen aansluiten. Je kunt op deze manier twee kleinere kooien met elkaar verbinden om zo de leefruimte van je kleine vriendje te vergroten of je kunt een speel attribuut aansluiten zoals een:

Bron: De Russische Dwerghamster.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »