Hamster zindelijk maken doen we zo!

 • Geplaatst op
 • Door Marika Stoevelaar
 • Geplaatst in hamsters
 • 2
Hamster zindelijk maken doen we zo!

Hamsters zijn van nature hele schone dieren en met een beetje geluk ook nog eens zindelijk!

De meeste hamsters kiezen 1 of 2 hoekjes in het verblijf waar ze hun behoefte doen. Dit is vaak het hoekje aan de achterkant van het verblijf.

Mocht jou hamstertje nog niet helemaal zindelijk zijn dan geeft Marika in het onderstaande filmpje nog een aantal tips hoe je dat voor elkaar kunt krijgen!


Hamster Toilet Vulling


 • Corbo: Een handige vulling voor in het toilet is Corbo Fijn. Dit zijn fijne korrels die goed absorberen en eenvoudig te verschonen zijn.

 • Chinchillazand: Is zeer fijn zand waar hamsters graag in badderen. Daarnaast doen ze ook graag hun behoefte in het zand, waardoor het ook een zeer goede toiletvulling is.

 • Fresh'n Easy: Is een speciale ontgeurder van Trixie. Je kunt deze het beste door het verblijf heen stooien of door de wc hoek/toilet. De korreltjes zorgen voor een zeer goede urine opname en houden de luchtjes goed vast.

 • Geurstop: De geurstop van Beaphar is eigenlijk hetzelfde princiepe als de Fresh'n Easy van Trixie. Ook deze kan vermengt worden met de bodembedekking of de toilet hoek. De urine wordt zo opgenomen en geurtjes worden vastgehouden.Reacties

 1. Hanneke Romeijn Hanneke Romeijn

  Bedankt voor de info! Wij hebben sinds een week een jonge hamster van 5 weken en die plast steeds op de plankjes in de kooi. Dus niet beneden in de bodembedekking. Hoe kunnen wij dit veranderen?
  Ook maakt hij geen holletje op de bodem, maar in de buis! (eigenlijk om mee te glijden/spelen!)
  Terwijl de vorige dit wel deed..... uit zijn eigen.
  Heb jij tips voor ons?
  Ben benieuwd!
  Groetjes, Hanneke

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »