Hamster Teemo

Hamster Teemo

Gastblog van Hamster Teemo. Hij is slechts 10 weken oud en heeft al fans voordat hij in zijn nieuwe huisje aankomt: Captain Teemo. Het is een Syrische langhaar hamster. Toen hij 5 weken oud was kon je dit al goed zien aan zijn pluizige vachttje.

TEEMO 1E DAG

Teemo is opgehaald bij een hamsterfokker. Het voordeel daaraan is dat je zeker weet wat voor type hamster je in huis haalt. In ons geval is dat een ‘silver grey’ met het vachttype langhaar.

Thuis bij Teemo

Gerard van der Drift en Stephanie Nijssen zijn de baasjes van Teemo. ‘We zijn allebei dol op hamsters. Vlak nadat we gingen samenwonen hebben we daarom onze eerste hamster gehaald’, vertelt Gerard.

‘Langharige hamsters? Dat ze bestaan hadden wij geen idee van.’ De eerste hamster van Gerard en Stephanie bleef maar groeien, net als het haar. ‘De hamster kwam uit een dierenwinkel. Ze hadden maar weinig informatie over de hamster en verkochten ons bovendien een te klein looprad.’

Stephanie vertelt verder, ‘We waren opslag verliefd op het type langhaar en toen de eerste Teemo overleed wilden wij per sé een nieuwe van dit type. Dit heeft nogal wat voeten in aarde. Want er wordt blijkbaar minder gefokt in Syrische hamsters dan in dwergjes. De reden die dierenwinkels geven is dat dwerghamsters makkelijker te verkopen zijn. Raar, want het verhaal achter de syrische hamster is intrigerend: wist je namelijk dat de populatie in het wild terugneemt en in aanmerking komt voor de registratie kwetsbaar op de rode lijst voor bedreigde diersoorten?’

TEEMO‘Mocht je een Syrische langhaar willen en ook nog een kleureneis hebben, dan sla je af in een doodlopende weg.’ Stephanie en Gerard hebben alle dierenwinkels in hun provincie afgebeld en kwamen uiteindelijk via, via bij een fokker terecht.

Hup, 2, 3, 4

Hamsters rennen in het wild al snel 10 kilometer op een dag. Om deze afstand af te kunnen leggen in een hok heeft je Syrische hamster een looprad van minimaal 30 centimeter doorsnee nodig. Bij een kleiner looprad kunnen ze namelijk last van hun rug krijgen.

‘Bij onze eerste hamster snapten wij niet dat het radje bijna niet gebruikt werd. We dachten dat hij het niet leuk vond. ‘ zegt Gerard. Wanneer iemand hen er op wijst dat het rad te klein is, komen ze in actie en kopen een groter rad: ‘We stonden perplex. Onze kleine Teemo vond rennen geweldig.’

Om mooie foto’s en video’s te kunnen maken gaan Stephanie en Gerard op zoek naar open, doorzichtig en geruisloos looprad met een doorsnede van 30cm. ‘We kwamen erachter dat DRD Dierenwinkel de enige is die deze loopradjes verkoopt.’

looprad ferplast

Teemo’s fans

De video’s en foto’s worden gemaakt met een reden. Namelijk om te plaatsen op het Instagram account van @Hamsterteemo. Op het moment van schrijven heeft Teemo bijna 16.000 volgers op Instagram.

teemo insta

Het account vertelt Teemo’s verhaal vanuit het perspectief van de hamster, waardoor het lijkt alsof je letterlijk de avonturen van de Syrische Hamster kan volgen.

Zo konden de fans voordat het nieuwe hamstertje werd opgehaald ook meebeslissen over welke hamster Stephanie en Gerard bij de fokker zouden kopen.

De avonturen Captain Teemo

Teemo is altijd op zoek naar nieuwe hamstermaatjes om vriendjes mee te worden. Ook showt hij graag zijn hamstervaardigheden.

buddies

Het nieuwe looprad van DRD Dierenwinkel zal binnenkort voor nieuwe avonturen met Teemo zorgen. Gerard besluit: ‘We verklappen alvast dat Teemo straks precies weet hoe hard hij kan lopen en dat zijn kilometers niet voor niets zijn…’

looprad ferplast

Benieuwd wat er met het looprad van DRD Knaagdierenwinkel gaat gebeuren? In een volgende blog vertellen Gerard en Stephanie er over.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »