Gezondheidscheck Konijn en Cavia

  • Geplaatst op
  • Door DRD Pets Knijnen en Cavia Webshop
  • Geplaatst in gezondheid, konijn
  • 0
Gezondheidscheck Konijn en Cavia

Dierenartsen erkennen dat vezels de belangrijkste factor vormen bij het adviseren van een konijnenvoeding. Met een ongelooflijk hoog vezelgehalte in Supreme's Selective Rabbit van 25% is het de meest vezelrijke, door dierenartsen aanbevolen geëxtrudeerde voeding voor Konijnen die beschikbaar is.

Selective onderhoudsvoedingen

De selective reeks biedt de meest uitgebreide reeks van door dierenartsen aanbevolen soortspecifieke voedingen voor kleine huisdieren en is beschikbaar voor junior konijnen, volwassen konijnen, oudere konijnen, cavia's, fretten, chinchilla's, hamsters, ratten, muizen en degoes. De Selective onderhoudsvoedingen voorkomen selectief eetgedrag en zijn nutritioneel compleet met alle vitaminen en mineralen die knaagdieren nodig hebben om optimaal gezond te blijven.

Selective is een geëxtrudeerde voeding die in tegenstelling tot koudgeperste pellets veel smakelijker is, zonder dat er extra suikers nodig zijn voor de smaak. Kijk uit voor verborgen toegevoegde suikers in diervoedingen, zoals melasse, siroop, glucose en sacharose. Toegevoegde suikers kunnen de tanden en kiezen beschadigen en zijn in feite lege calorieën. Ze bieden geen enkele voedingswaarde en dragen alleen bij aan een gewichtstoename, die kan leiden tot obesitas. Obesitas kan bij het konijn leiden tot spijsverteringsproblemen, urinewegproblemen, constipatie, een verminderde beweeglijkheid, metabole problemen en huidproblemen.

De receptuur van Supreme's Selective zal niet worden aangepast of veranderen op basis van ingrediëntprijzen. Supreme gelooft dat het belangrijk si om de receptuur van haar producten constant te houden om spijsverteringsproblemen te voorkomen die kunnen ontstaan als gevolg van dieetveranderingen.

Selective bevordert de natuurlijke gebitsslijtage en ondersteunt de gezondheid van het spijsverteringsstelsel. Daarnaast bevat Selective lijnzaad, een bijzonder goede bron van omega-3 vetzuren. Omega-vetzuren Omega-vetzuren zijn belangrijk voor een glanzende, volle vacht met een intensieve kleur, en ondersteunt de gezondheid van de huid. Selective bevat bovendien natuurlijke prebiotica die de goedaardige darmbacteriën ondersteunen en natuurlijke antioxidanten om het immuunsysteem te ondersteunen.

Supreme knaagdieren

Screening

Het is belangrijk je Konijn en Cavia regelmatig te onderzoeken. Dit kun je gedeeltelijk zelf doen als je weet waar je op moet letten of je kunt een bezoekje brengen aan de dierenarts. Onderstaand een overzicht van een gezondheidsonderzoek voor Konijnen en Cavia's.

Gezondheidscheck/
voorgeschiedenis        
         
Waarschuwingssignalen      
Mogelijke oorzaken in de voeding                                       
LICHAAMSCONDITIESCORE          NEIGING TOT OVER- OF ONDERGEWICHT                          ONVOLDOENDE VEZELS/CALORIEËN/HOOG SUIKERGEHALTE / HOOG EIWITGEHALTE OF SLECHTE SMAKELIJKHEID VAN VOER


ONTLASTINGSKWALITEIT DUNNE ONTLASTING (DIARREEE), "PLAKPOEP", VOORGESCHIEDENIS VAN DARMSTASIS VOEDING MET EEN HOOG SUIKER- OF KOOLHYDRATENGEHALTE, ONVOLDOENDE VEZELS


GEBITSCONTROLE TE LANGE TANDEN EN/OF KIEZEN, NIET GOED AANSLUITENDE TANDEN EN/OF KIEZEN MINERALENDISBALANS, TEXTUUR (KAUWEN), ONVOLDOENDE VEZELSCONTROLE VAN HUID EN VACHT DROGE HUID, SCHILFERS, VACHT ONTKLEURING ONVOLDOENDE PLANTAARDIGE OLIËN, SLECHTE KWALITEIT OF ONVOLDOENDE EIWIT


BEWEEGLIJKHEID KREUPELHEID, NIET WILLEN BEWEGEN VOEDINGSDISBALANS, OVERMAAT AAN CALORIEËN


HART EN LUCHTWEGEN HARTAANDOENINGEN, TE HOGE BLOEDDRUK OVERMAAT AAN CALORIËN


URINEWEGEN VOORGESCHIEDENIS VAN BLAASSTENEN OVERMAAT AAN CALCIUM


GEDRAG/ALGEHELE FYSIOLOGIE STRESS VOEDINGSDISBALANS, BEHOEFTE AAN DWANGVOERENDe Supreme voeders
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »