Fotoboek met hamsterkonten razend populair in Japan

  • Geplaatst op
  • Door NU.nl/Julien Dom
  • 0
Fotoboek met hamsterkonten razend populair in Japan

Twee boeken met foto's van de achterwerken van hamsters zijn meer dan 40.000 keer verkocht in Japan.

Het eerste boek, Hamsterachterwerken, is al meer dan 7.000 keer verkocht. Het vervolg Hamsterachterwerken zo schattig dat je zou kunnen flauwvallen, werd eind april uitgebracht en is inmiddels meer dan 30.000 keer verkocht.

Later deze maand verschijnt een derde boek, De originele hamsterachterwerken, met daarin tientallen pagina's gevuld met foto's van de harige bipsjes van hamsters. Er bestaat ook een Facebook-pagina waarop gebruikers zelf foto's kunnen delen.

Japanners hebben een term gevonden voor de nieuwe trend: "hamuketsu". Dit woord is samengesteld uit hamster en ketsu, ketsu staat voor 'billen' in het Japans.

In de boeken zijn hamsters in alle soorten en maten te zien. Opvallend is dat mannelijke hamsters populairder zijn bij de lezers, dit omdat zij een grotere en vaak rondere kont hebben dan de vrouwelijke beestjes. "De foto's van de harige rondigheid stellen onze lezer gerust", aldus een woordvoerder van de Japanse uitgever.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »