Fijne Knagertijn!

  • Geplaatst op
  • Door DRD knaagdierwinkel
  • Geplaatst in Knagertijn
  • 0
Fijne Knagertijn!

Wij maken graag van deze gelegenheid gebruik om even stil te staan bij de sociale kant van knaagdieren en konijnen. Veel knaagdieren en konijnen zijn namelijk sociaal levend en willen graag een maatje hebben om mee samen te wonen. Sociale knaagdieren zijn onder andere: Muizen, Gerbils, Ratten, Cavia's, Chinchilla's en Degoes. Natuurlijk zijn konijnen ook sociale dieren die samen met een soortgenootje moeten leven.

Eenzaamheid komt helaas nog regelmatig voor bij knaagdieren en konijnen, Maar gelukkig neemt de kennis van de sociale kant toe en nemen steeds meer liefdevolle baasjes een maatje voor hun sociaal levend knaagdier.

Sociaal zijn

Sociale dieren (groepsdieren) leven in het wild samen in een (familie)groep, waarin ze met elkaar samenwerken en sociaal zijn. De dieren hebben van nature sociaal gedrag dat ze willen vertonen. Als een sociaal dier alleen zit, kan het geen sociaal gedrag vertonen en daarmee niet zichzelf zijn zoals het zou moeten.

De juiste combinatie

Een cavia voor een konijn of een chinchilla voor een degoe is helaas geen goede match. Het is belangrijk dat dieren met soortgenoten leven. Andere soorten hebben andere gedragingen en een andere manier van communiceren. Hierdoor kunnen een konijn en een cavia eenvoudig een miscommunicatie krijgen en hierdoor ruzie, de dieren gaan simpelweg anders met elkaar om. Ook slapen cavia's vaak liever alleen en konijnen juist samen. Kortom kies voor een soortgenoot

Gelukkiger samen? Koppelen? Groepssamenstelling?

Sociale dieren die samen kunnen leven zijn in het algemeen gelukkiger. Het is wel van belang om de juiste groepscombinatie te vinden. Een mannelijke muizengroep kan voor meer problemen zorgen dan een vrouwelijke groep. Zomaar een Gerbil bij een bestaande groep introduceren kan zeer gevaarlijk zijn. Het is dus zeer belangrijk om je goed te verdiepen in de diersoort, de leefwijze en de manier van koppelen. Laat je dan ook altijd adviseren door een expert op dit gebied.

muizen samen

Daten voor konijnen

Heeft u een sociaal knaagdier of konijn dat nog alleen leeft? Maakt u dan van de gelegenheid gebruik om op valentijn een maatje voor hem of haar te zoeken. Laat u adviseren door een gespecialiseerde knaagdier- of knaagdieropvang. Bij het Knaaghof worden speciale konijnen speed dates georganiseerd.

Op zoek naar een partner? Kom dan op speeddate in het Knaaghof. Uiteraard is deze speeddate niet voor jou, maar voor je konijn of knaagdier!

Knagertijn voor knaagdieren!

Tot slot! Om de dieren extra te verwennen met Valentijn vind je op deze pagina een selectie in het thema "Knagertijn".

knagertijd voor knaagdieren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »