Eindelijk weer schone flesjes!

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in Borstel, Drinkfles
  • 0
Eindelijk weer schone flesjes!

Vind jij het ook zo lastig om het waterflesje schoon te maken? Wij ook, maar gelukkig zijn ze vanaf nu eenvoudig schoon te maken!

Je kunt er niet bij

knaagdier flesWe kunnen wel zeggen dat zo'n beetje alle flesjes op een dusdanige manier zijn gevormd dat het schoonmaken een drama is. Je kunt er gewoonweg niet bij. De enige flesjes die nog een beetje ruimte bieden voor schoonmaken zijn de Ferplast Sippy Flesjes. Deze kunnen geopend worden aan de bovenkant.

Kalk in het flesje

Doordat waterflesjes constant gevud zijn met water ontstaat er kalk in het flesje. Kalk kan niet eenvoudig verwijderd worden. De meeste flesjes worden alleen omgespuld met water of een sopje. Door kalkvorming nestelen bacteriën zich ook makkelijker en dat is onhygiënisch.

Algen vorming in het flesje

Dit kan met name in de zomer een probleem vormen. We zien algen vorming met name tijdens warme periodes in de zomer. Hier zijn wel hulpmiddelen voor om de algengroei tegen te gaan, zoals een cover. Als het flesje eenmaal aangetast is moet deze grondig worden schoongemaakt. Een heet sopje doet wonderen, maar neemt niet altijd alles weg helaas.

Een kleine demonstratie

Op het onderstaande filmpje wordt het schoonmaken van de flesjes gedemonstreerd :)
Speciale borstels

borstelsMet de speciale flessen borstels kun je de flesjes nu eenvoudig en grondig schoonmaken. Als je het flesje regelmatig schoonmaakt heeft kalk geen kans om zich te vormen. Eventuele algengroei poets je ook eenvoudig en grondig weg. Het flesje is weer spik en span en gaat veel langer mee!


Schoonmaak advies

Het is goed om het flesje minstens 1x per week schoon te maken met in met de borstel. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld normaal afwasmiddel gebruiken en warm water. Het flesje na afloop van de schoonmaak beurt goed afspoelen zodat er geen zeepresten achterblijven.


BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »