Zelfgemaakte Drinkfleshouder

Zelfgemaakte Drinkfleshouder

De meeste drinkflessen hebben een handig ophangsysteem en zullen geen speciale houder nodig hebben. Maar als je eens iets heel anders in het verblijf zou willen plaatsen of als je knaagdieren de flesjes van het glas af trekken dan kan deze drinkfleshouder weleens heel handig zijn! In deze blog laten we je zien hoe je een zelfgemaakte drinkfleshouder kunt maken.

drinkfles houder glazen drinkfles knaagdierAls je de hele dag tussen de knaagdier artikeltjes zit dan bedenk je nog eens wat! Knaagdieren zijn onze passie en knaagdier spulletjes vinden we gewoon fantastisch. We zijn er dan ook constant mee bezig!

In de vorige blog hebben we een reuzenrad van een kapot loopradje gemaakt en in deze blog gaan we een drinkfleshouder maken.

We hebben eigenlijk twee dingen nodig:

1. Een Trixie Glazen Drinkfles 125 ml
2. Een Elmato Holle Boomstam Berk

Knaagdierwinkel drinkfleshouderWe hebben expres voor de Elmato holle boomstam gekozen, omdat deze zwaarder is dan de standaard holle boomstammetjes. De standaard bruine boomstammetjes zijn lichter en ook smaller. In de meeste gevallen past de drinkfles daar niet in. Maar de Elmato Boomstam is ideaal.

Het is belangrijk dat de diameter van de boomstam minimaal 3,7 cm is. Zou jij graag een drinkfleshouder willen maken en zeker weten dat de diameter goed is? Mail of bel ons gerust! Wij meten de diameter graag voor je op ;)

Holle boomstammen zijn hele veelzijdige speeltjes voor knaagdieren. Je kunt ze vullen met hooi of wat lekkers, maar je kunt ze vanaf nu ook gebruiken als drinkfleshouder :)

Het is even kijken of deze drinkfleshouder voor jouw knagertje geschikt is, want voor de echte gravers zoals Gerbils bijvoorbeeld zal deze houder het beste op een plateau geplaatst kunnen worden. De dieren graven de bodembedekking overhoop en dan is de kans groot dat de drinkfleshouder omvalt. Voor Muisjes en Dwerghamsters lijkt de houder ons heel leuk!

De drinkfleshouder kan het beste op een plateau geplaatst worden of in een deel van het verblijf waar de tuit niet snel in aanraking komt met de bodembedekking. Als er namelijk bodembedekking tegen het tuitje aan komt dan kan deze de fles leegzuigen. De houder kan ook handig zijn voor in de ren. Op die manier hebben de diertjes tijdens het spelen in de ren ook wat te drinken.


Reacties

  1. DRD Knaagdierwinkel DRD Knaagdierwinkel

    Dat dachten wij inderdaad ook en vooral omdat de fles best open en bloot in het verblijf staat en de dieren erbij kunnen. Daarom hebben we een glazen drinkfles gebruikt. Deze is 100% knaagvast. De hele tuit is van metaal en de rest van de fles is van glas gemaakt :)

  2. marina marina

    Leuk! Maar ik vrees wel dat het een uitnodiging is om in de fles te bijten als ze eenmaal aan het hout beginnen...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »