Een Snoepjes Reuzenrad voor knaagdieren!

Een  Snoepjes Reuzenrad voor knaagdieren!

We gaan wat leuks knutselen voor onze knaagdieren. We gaan jullie laten zien hoe je een Reuzenrad met snoepjes maakt!

Hugro houten looprad voor knaagdierenIn deze blog laten we je zien hoe je een loopradje een tweede leven kunt geven! We gaan een reuzenrad voor snacks maken. Om deze te maken heb je allereerst een houten looprad nodig. Mocht je nog een oud loopradje thuis hebben dan is dat natuurlijk ideaal. Wij hebben in ons voorbeeld het Hugro Houten looprad gebruikt, omdat de rand eenvoudig verwijderbaar is van de achterwand.

WAT HEB JE NODIG?

Reuzenrad voor snacks voor knaagdieren en konijnenOm een reuzenrad voor snacks te maken hebben we de volgende dingen nodig:

1. Een oud looprad
2. Houten wasknijpers
3. Lijm
4. Snoepjes

Als je alle ingrediënten hebt dan kunnen we beginnen met knutselen!

STAP 1 Looprad

Het looprad moet ontmanteld worden zodat er enkel nog een achterwandje over is en het loopvlak verwijderd is. In het voorbeeld hebben we een Hugro looprad Looprad gebruikt. Je kunt natuurlijk ook een ander houten loopradje gebruiken, als de rand/het loopvlak er maar af kan.

STAP 2 Lijm

Wij gebruiken in ons voorbeeld een lijmpistool. Deze lijmt namelijk bijzonder goed en stevig. We laten daarom het lijmpistool opwarmen en zodra deze klaar voor gebruik is lijmen we de Houten wasknijpers vast aan het looprad.

Als de achterwand van het looprad een klok zou zijn dan lijm je de wasknijpers op 12 uur, 3 uur, 6 uur en 9 uur. Dit is een leuke verspreiding van de knijpertjes.

STAP 3 Snacken maar!

Als de wasknijpers goed bevestigd zijn hoef je alleen nog te bedenken wat voor lekkers je ertussen knijpt! Een worteltje, appeltje of misschien een koekje. Wij hebben in ons voorbeeld Vanille Koekjes gebruikt.

Reuzenrad voor knaagdieren en konijnen snacksSPEELPLEZIER VOOR KNAAGDIEREN

Er zijn verschillende formaten loopradjes verkrijgbaar, het maakt niet uit hoe groot het looprad is. Zowel de kleinere als de grotere formaten zijn geschikt om een reuzenrad met snoepjes te maken!

De grote loopradjes zullen beter geschikt zijn voor de grotere knaagdieren en de kleinere loopradjes voor de kleinere knagers.

Vooral Konijnen, Cavia's, Chinchilla's, Degoes en Ratten beleven veel plezier aan het looprad.

Omdat het looprad draait terwijl de dieren proberen het lekkers eraf te halen, zal het spel om de snack te pakken te krijgen des te leuker zijn!

Heel veel plezier!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »