Een muis ziet veel meer dan een olifant

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • 0

Een muis ziet veel meer dan een olifant Hoe kleiner een dier is, hoe meer hij ziet. Dat staat te lezen in een studie die in het vakblad Animal Behaviour is gepubliceerd. In de ogen van kleine diertjes verstrijkt de tijd namelijk in slow mo...tion. Insecten en kleine vogels bijvoorbeeld kunnen in een seconde meer informatie zien dan een olifant. Dat ontdekte het onderzoeksteam van Trinity College Dubl...

Een muis ziet veel meer dan een olifant



Hoe kleiner een dier is, hoe meer hij ziet. Dat staat te lezen in een studie die in het vakblad Animal Behaviour is gepubliceerd. In de ogen van kleine diertjes verstrijkt de tijd namelijk in slow mo...tion.



Insecten en kleine vogels bijvoorbeeld kunnen in een seconde meer informatie zien dan een olifant. Dat ontdekte het onderzoeksteam van Trinity College Dublin in Ierland. Ze lieten in een onderzoek knipperlichtjes zien aan diverse soorten dieren om vervolgens te meten hoe snel het oog van de dieren op de lichtjes reageerde.

 

Dieren die het snelst reageerden in de studie zijn onder meer de goudmantelgrondeekhoorn, de spreeuw en de duif. Een bepaald soort loopkever kan zelf sneller lopen dan zijn ogen kunnen bijhouden. Hij wordt daardoor ‘blind’ en moet dan even stoppen om te zien waar zijn prooi is. De ‘traagste’ dieren in het onderzoek zijn de Europese aal, de lederschildpad en de zwartsnuithaai.



Ontsnappen



Dat kleine dieren de wereld in slow motion zien, betekent dat ze veel meer details waarnemen dan grotere dieren. Daardoor kunnen ze geregeld ontsnappen aan de grotere dieren die op hen jagen.



Bron: DierennieuwsMeer weergeven

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »