Een Buiten Ren voor Ratten

Een Buiten Ren voor Ratten

Er zijn geen speciale rennen voor Ratjes, maar wij hebben er enkele uitgeprobeerd en kunnen je precies vertellen welke ren geschikt is om te gebruiken voor je Ratten!

Er zijn heel veel verschillende knaagdier rennen. De meeste rennen zijn standaard gemaakt voor: Hamster, Cavia of Konijn. Speciale rennen voor Ratten bestaan helaas niet. Veel mensen kopen dan ook een konijnen ren en komen er thuis achter dat de tralie afstand te groot is en de Ratten gezellig uit de ren lopen.

DE TRIXIE REN VOOR JONGE DIEREN IN DE TEST

Ook wij vroegen ons af welke ren er nou geschikt zou zijn voor Ratten? We hebben de Hamster Rennen bekeken. De spijlen van deze rennetjes staan zeer dicht op elkaar. Daar kan een Rat absoluut niet doorheen, maar de ren is slechts 34 cm hoog... daar is een Ratje zo overheen. De Hamster rennetjes vallen dus af.

We hebben onlangs een nieuwe ren in het assortiment binnen gekregen. Dat is de Trixie Ren voor jonge dieren met veiligheidsnet. Deze ren is bedoeld voor jonge konijnen en cavia's. De ren is te klein voor volwassen dieren en daarom heeft Trixie een tussenmaat bedacht die geschikt is voor de jonge dierengroep. Wij zijn er echter achter gekomen dat deze ren uitermate geschikt is voor Ratjes!

BUITEN SPELEN VOOR RATJES

Ratjes zijn speelse en nieuwsgierige dieren, vergeet de speeltjes daarom zeker niet mee te nemen in de ren. Buiten spelen is heel leuk en ook nog eens gezond in de frisse lucht. Ratjes die nog niet gewend zijn aan een ren buiten, moeten vaak eerst de kat even uit de boom kijken. Ze zullen de ren grondig inspecteren. Het kan prettig zijn voor de ratjes om ook een huisje of een schuilplaats in de ren te zetten. Op die manier kunnen de dieren zich terug trekken als ze daar behoefte aan hebben. Als ze toch ergens van schrikken dan zal een schuilplaatsje de dieren een veilig gevoel geven.

VOORDAT JE MET JE RATJES NAAR BUITEN GAAT

Plaats de ren buiten op een prettige plek, niet in de zon of te open in de wind. Kijk ook naar het weer. Het mag niet koud zijn, maar zeker ook niet te warm. Als je zelf prettig in je t-shirt buiten kunt zitten zonder dat je het koud krijgt of te warm dan is de temperatuur goed.

Plaats de ren niet:

 • In de zon
 • Bij koud weer
 • Bij te warm weer
 • Bij regen
 • Op bemeste ondergrond (gras dat net is bemest)

Zorg daarnaast dat je altijd toezicht houdt op de dieren. Laat ze nooit zonder toezicht alleen in de ren buiten lopen. Geef voldoende water en als ze langere tijd in de ren verblijven is een hapje eten ook erg lekker! ... en dan kan het buiten spelen beginnen!

 

Reacties

 1. DRD knaagdierwinkel DRD knaagdierwinkel

  Dat is lastig te zeggen. Het hangt er een beetje vanaf hoe graag ze willen. De Ratjes die wij in de rennen hebben laten lopen hadden er zichtbaar moeite mee omdat het toch hoog is en de verticale spijlen niet prettig klimmen. Daarnaast vonden ze het rondkijken in de ren veel interessanter :)

 2. Laura Laura

  Ik ben aan het rondkijken voor een ren voor mijn ratjes maar hoe eenvoudig kunnen ze uit deze ren klimmen wanneer er wel of geen net overheen zit?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »