Dwerghamster op positieflijst

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • 0

Dwerghamsters op de positieflijst Na volgend jaar, mogen dwerghamsters in Nederland gehouden blijven worden. Op de positieflijst stond de Daurische dwerghamster, een dier dat nauwelijks verkocht wordt. De meest verkochte hamsters zoals, de Chinese, Siberische, Dzjoengaarse, Russische, Campbell’s en de Woestijndwerghamster stonden niet op de positieflijst. Deze waren dan ook helemaal niet beoordeeld. ...

Dwerghamsters op de positieflijst

 

Na volgend jaar, mogen dwerghamsters in Nederland gehouden blijven worden.

Op de positieflijst stond de Daurische dwerghamster, een dier dat nauwelijks verkocht wordt. De meest verkochte hamsters zoals, de Chinese, Siberische, Dzjoengaarse, Russische, Campbell’s en de Woestijndwerghamster stonden niet op de positieflijst. Deze waren dan ook helemaal niet beoordeeld.

Dibevo heeft na veel overleg met de ambtelijke top de kwestie op de agenda weten te krijgen. Na veel beargumenteer en overleg met de WUR is het dan ook gelukt om deze hamstersoorten op de positieflijst te krijgen. Alle soorten mogen nu weer in Nederland gehouden en verkocht worden. En om verwarring te voorkomen is besloten dat de soortnaam ‘dwerghamster’ op de positieflijst komt te staan.

 

Dibevo redt de dwerghamster

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »